Cape of Good Hope

Framme i Simonstown, innanför Cape of Good Hope. Seglingen fr Port Elisabeth följde plan och väderprognoser. Vi var lite oroliga inför rundningen av sydudden Cape Agulhas efter att ha fått information kring vågbildningen där. Vi bedömde, efter de olika prognoser vi tagit del av, att det ändå skulle bli gynnsamt för oss. Allt stämde och vi fick en fantastisk resa runt Afrikas sydligaste punkt med god vind in akterifrån. Ankomst till Simonstown nu på lördagsmorgonen blev vacker med uppstigande solen som belyste bergen som sträcker sig ut till Godahoppsudden. Stora mängder säl höll oss sällskap den sista biten in till vår ”swing mooring” som vi fått koordinaterna till av Kim på marinan.

Nu väntar vi bara på att ta ut brödet ur ugnen innan vi tar jollen in till marinen och en dusch.

//PE

Skönt att få raka sig efter några dygn till havs.

 

2 Kommentarer
 1. Karol says:

  Roligt att Ni har kommit så långt som till Simons Town. Där finns det berömda British Hotel som var sista övernattnings plats på land för Robert Scott då han var på väg till Sydpolen. Första gången 1901 med sin båt Discovery. Kom dock aldrig så långt som till Sydpolen då. Fick vända pga dålig väder. Nytt försök 1910 med båten Terra Nova. Kom ända fram till Sydpolen för att konstatera att Norrbaggen Amundsen hann 2 veckor förre honom. Stor besvikelse. Själv dog han på väg tillbaka till båten. Det var över (under ??) -50 grader med starka vindar – förfrös till döds!! Bredvid hotellet som ligger på huvudgatan, finns det en fin pub som jag rekommenderar. Mittemot i hamnen (ni kanske ligger just där?) kan man köpa en utflykt till havet och bli nedsänkt i en bur för att beskåda hajar. Jag avstod! Njut av Sydafrika och se fram emot dagarna i Cape Town.
  Karol

  • Per-Erling says:

   Karol
   Tack för bra info. Vi visste inte om att Scott bodde på hotellet som ligger innanför Nerthus mooring. Tack, ska gå dit och till puben du rekomenderade.
   Jag försöker nå dig på WhatsApp.
   15/2 har vi som ETA Tobago/Trinidad.
   Hälsningar
   PE

Kommentering är stängd.