Halvvägs till Madagaskar

Två dygn har passerat sedan vi lämnade Reunion. Så här långt har vi haft fin gång över ett lugnt hav. Vinden är svagare än vad prognoserna visade men vi är glada att vi slipper gå för maskin.
Vi ligger ca halvvägs mellan Reunion och Madagaskars södra udde och följer väderprognoser noga inför passagen av Madagaskar och de lite mer oroliga vattnen fram till Sydafrikas kust. Det finns en hel del litteratur och seglingsbeskrivningar för området som tipsar om waypoints för olika vädersituationer. Då vi är framme vid sydspetsen av Madagaskar kommer vi att besluta oss för vilken hamn vi ska gå till, Richards Bay, Durban, East London eller Port Elisabeth längst söderut. Durban drabbades av en kraftig storm för ca två veckor sedan som medförde stora skador på fartyg och marinor. Enligt uppgift är marinan stängd under ytterligare en vecka. Ett stort lastfartyg lär ha blockerat inloppet efter att den slitit sig. Vi väntar ngn dag till innan vi mejlar och hör hur läget är.

Fisket går inte så bra just nu, förlorade två st fina tonfiskar i går. Den ena var alldeles intill skrovsidan då den lyckades smita av kroken. Den andra kanske var så stor att den slet av linan. Det sa bara pang i reven så var linan av.. Kylen är full av färsk mat så det får bli kyckling till middag så vida det inte hugger på någon av våra två linor vi har ute.

Under dagen har vi mött flera fartyg och en del har vi haft så nära som en halv Nm. Kraftfull syn då dom sakta häver i den långa dyningen. Just nu möter vi 229 meter långa Kmarin Kenai (MMSI 538007418, för den som vill kolla) på sin rutt till Singapore. Hon kommer att passera oss på vår BB-sida och som närmast 1,5 Nm om 43 minuter. Visst är det bra med AIS!

Tomas hälsar från brunnen.
//Per-Erling

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *