Dagens fångst 14 kilo Dorado

I gar bara nagra timmar innan vi var frame vid inseglingen till leden genom Torres Strait fick vi napp. En drygt 1,3 m lang och 14 kg tung Dorado (Mahi Mahi) lyckades vi ”landa” ombord. Gissa om vi har fiskkott for nagra dagar framover. De tar alltid en tuff uppgift att sacra fangsten da vi seglar I ca 7- knop med spirade segel. I normal fall da man fiskar fran motorbat saktar man in, vilket vi inte kan gora som ni forstar. Nu gick allt bra och fangsten ar dokumenterad. Bilder kommer sa fort vi har uppkoppling i Indonesien om ca 6 dagar, tror vi just nu.

Nu undrar ni vad som hant eftersom det fattas prickar pa visa bokstaver. Jo ett glas vatten hamnade over tangentbordet pa navigations- och mejldatorn. Doden var omedelbar9 Som tur ar hade vi fatt en aldre laptop av Cam och Brenda, vara seglarvanner i Auckland. Eftrom jag forutseende och tursamt hade laddat ner alla nodvandiga program via natet hemma hos Cam o Brenda var det bara att hitta en adapter till 12 volten och starta upp. En stor lattnad att se hur allt fungerade, forutom att tangentbordet ar engelskt och saknar aao.

Fran Bligh Entrace till att vi ar igenom och ute pa andra sidan, den vastra, ar det drygt 130 nm. Farleden borjar uppe vid PNG och gar soder ut mot norra udden pa Australien. Vi gick in i morkret men har i gengald fatt dagsljus en stor del av resan sa har langt. De sista 55 nm kommer att ske i morker och forhoppninggsvis mansken.

Under natten hade vi ca fem faglar som valde Nerthus for nattens vila. En av dessa har valt att stanna och sitter intill mig och tycks ha det bra. Hoppas den inte ar skadad.

Det har blast ca 12-16 ms och vi seglar med tre rev I storen samt kraftigt inrullade forsegel. Det har varit ganska blott pa dack da vi I havvinden forsar fram 7-9 knop I krabb sjo. De tar bara 20-25 meter djupt for det mesta vilket bygger vagor. Basta regnstallet ar ett par badbyxor I den varma vinden.

Mitt pa dagen I dag kom en helicopter och cirklade pa lag hojd fem varv runt Nerthus. Vi blev ocksa uppropade via VHF da dom ville veta allt om oss. Allt mycket vanligt och vi upplystes ocksa om att vi inte fick ga iland eller besoka andra batar. Vi ska inte klarera in i Australien utan bara passera deras vatten. Samma dialog genomfordes ocksa da vi paborjade passage under natten.

Ga garna in pa Google Earth genom att klicka har sa far ni se vilken spannande plats pa jorden vi befinner oss just nu.

Halsningar fran ganget ombord!
Per-Erling

1 svara
  1. Chrillan says:

    Så härligt att läsa om att ni lyckas så bra med havets färskvaror. Det är spännande varje gång jag går in på eran blogg och när jag ser att ni fått fisk då är det något extra…. Kramar Chrillan!

Kommentering är stängd.