Lugnt och skönt i lagunen

Hej! Inloppet till det vidsträckta revet uppenbarade sig som en bred entré in genom ett rev som bjöd på en sprakande färgprakt. Havet som varit ganska vilt med vita vågtoppar lade sig när vi kom nära revet, en positiv överraskning eftersom jag var orolig för att vi skulle tvingas gå ytterligare 17 nm till en passage som låg mer norrut och i sjölä.

Enligt mina beräkningar skulle vi nu ligga med lätt medström eftersom tidvattnet vänt och var på väg upp. I halvvind och solen in i rätt vinkel kunde vi se alla detaljer under ytan och därmed tryggt gå in i det ca 300 m breda gattet. Det stämde väl med strömmen och vi seglade i 11 knop över grund. Fin känsla att vara genom och falla av och sträcka ut över den vida lagunen.

Vi hade fått ett tips på ett bra ankringsställe från Benny, Blue Lagoon innanför Kivi Kivi Lagoon. En lagun inne i den stora lagunen. Här har vi legat sedan dess och bara haft det bra. Fin dykning och Nicklas plockade upp tre lobsters i förrgår. Grillning på den bländvita stranden på en av öarna som omger ankringsplatsen.

Akter om oss bor en släkt i ca sex hus just innanför stranden. Husen är fullt traditionella och står på pålar. Vinden sveper in i husen via golv och öppningar i väggarna. Familjen, som också äger lagunen, har bidragit till att vi stannat längre än planerat.

Nu kommer vi i alla fall att gå vidare i dag till en ny plats där det enligt uppgift ska finnas ett vrak från ett japanskt flygplan (andra världskriget), på snorklingsdjup. Den 7/7 lättar vi sedan för drygt 400 nm till entrén till Torres Strait.

Per-Erling

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *