Snart framme

Regn och åter regn i utkanten av cyklonen Donna. Utöver regn, dis och grå skyar som far fram över oss har vinden legat runt 10-15 ms och sjön 3-5 meter. Eftersom vi valt att gå en ostlig båge för att möta den vridande vinden har nu ett bra läge den sista biten in mot mål.

Strategin har hållt fram till nu och vi har kunnat göra god fart i halvvind och alldeles nyss vred vinden emot ytterligare just som vi rundade ön Erromanga och kunde falla av 20 grader. Håller vi samma fart fram till mål är vi där, i Port Vila på ön Efang, i morgon mitt på dagen. Först inklarering sedan iland och känna fast mark under fötterna.

Jag måste säga att besättningen kämpat väl hela vägen upp från Opua i NZ, en segling som tagit åtta blåsiga och skumpiga dygn. Alla har kämpat väl och deltagit i vakterna. Förstår också att vetskapen om att en cyklon bygger upp i området där vi befinner oss är en krydda som vi kunde varit utan.

Nu väntar segling bland fina öar och spännande kulturer.

Hälsningar
Per-Erling

7 maj 2017 kl 24.00
Pos:S18 33 E169 11
Vattentemp: 26,1 gr

1 svara
 1. Joanne Pirie says:

  Hi dear Friends on the Nerthus
  I feel happy to hear that you are safely anchored in a sheltered place. I have felt some concern as to where in the Pacific Ocean you were and worried if you were cuddled up to Donna!
  Life rolls along back on dry land in its relatively calm and slow way…
  Love to you all
  Joanne

Kommentering är stängd.