Smörstekt Dorado

Kl är 09.00 och Magnus o Maria har vakten eftr att ha löste av mig och PY. Det var min matdag så jag var mestadels under däck allt medan Py fick både saltvatten och regnskurar i squallsens hällregn över sig.

Det har blivit varmt nu, 30 gr under däck, med varma vindar som driver Nerthus fram i god fart. Vi fortsätter ha god koll på Donna och allt verkar passa in på vår strategi att runda henne österut. Ankomstiden på måndag till Port Vila, på ön Efatea, ser också ut att hålla.

Vad har vi ätit i dag? Jo till lunch blev det kycklinggryta med ris, kaffe eller te och ett kex. Till middag gjorde jag smörstekt Dorado, eller Mahi Mahi som den granna fisken också heter här, tomat o svampsås, fetaost med oregano och kokt potatis.

Nu dags för vila innan det är dags för min o Py’s vakt kl 03.00.

Hälsningar
Per-Erling

6 maj 2017 kl 09.00
Pos:S21 38 E169 45
Vattentemp: 25,7 gr