Vädret tvingar oss ändra kurs

Sedan senaste blogginlägget har det hänt en del vad avser vädret. Den plan vi la upp för att undvika cyklonen Donna har vi tvingats överge eftersom den prognos vi hämtade visade att Donna ändrat sin bana och ska nu gå rakt över de öar i Caledonien vi tänkte ha som ankringsplats under den tid Donna väntades passer över Vanuatu. Nu tar Donna en västligare bana och då går vi öster om henne istället för väster om som första alternativet innebar.

Det innebär att vi planerar komma till Port Vila i Vanuatu på måndag kväll, väl i tid innan det börjar blåsa upp, om änte så mycket, till följd av att Donna passerar ca 150 Nm väster ut.

Allt ser bra ut just nu och vi går för halvvind i 10-15 ms upp mot Port Vila. Ganska grov och ryckig sjö så på med sjökläderna för att hålla sig torr. Fint med våra nya Mustoställ när himlen öppnar sig emellanåt eller vågorna slår mot skrovet och skickar salta duschar över oss.

Det var vid 15.00 som vi la om kursen mer norrut. Just som vi plockat ner spirbommen fick vi hugg på en av de två fiskelinorna. En fin Dorado på dryga metern halades hem under stort jubel. Fisk till middag med andra ord.

Hälsningar
PE

6 maj kl 04.00
Pos: S23 19 E169 26
Vattentemp: 25,5 gr

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *