Nedräkning

Häromdagen for jag till Auckland med vår gamla Corolla från 1989 för att möta Maria som landade efter 26 timmars flygresa. Resan med bilen ner tog ca 2,5 timmar genom ett böljande och frodigt grönt landskap. Vägarna är bitvis smala och enormt kurviga eftersom landskapet där vägen slingrar sig fram går över bergskrönen och i djupa dalar.
Auckland består av två delar, en på var sida av gulfen, sammanbunden av Baybridge. Sceneriet är väldigt vackert där hav och stad möts.
Efter att ha mött Maria kl 06.30 inne i city tar vi oss tillbaka till Cam och Brenda, där jag övernattat, för att ungås under dagen men också säga hej för den har gången. Vi ska ju faktiskt lämna NZ snart och det kommer förstås dröja innan får möjlighet att träffas igen. Vi hann med en utflykt till Devonport på andra sidan vattnet, med utsikt över till city och området där Cam och Brenda bor. Vilken fin plats att leva på.
Att ta avsked är alltid tråkigt, speciellt då man vet att det kommer ta tid innan vi förhoppningsvis ses igen. NZ ligger ju lite avsides trots allt. Tack Cam och Brenda för era stora hjärtan och ert generösa hem.
I Whangarei går arbetet med att få Nerthus i ordning framåt. Vi är nu full besättning efter att Maria, Magnus, Py och Silvija anslutit och flyttat ombord. De senaste dagarna har alla bidragit och massor har blivit gjort. Bara att få det röda skrovet rengjort och vaxat är stort. Nu skiner Nerthus så fint med sin röda färg och nymålade däck. Det som är under vattnet syns ju inte men vetskapen om fräsch bottenfärg gör susen.
I morgon kommer seglen som varit på genomgång och den ny ankarkättingen ligger på bryggan för ombordlastning. Första vändan till matbutiken är klar men ytterligare en vända väntar innan vi är redo för att ge oss ut på seglingen upp till Vanuatu och Soloman Islands.
På torsdag lämnar vi Whangarei för några dagars segling upp till Opua där vi sedan klarerar ut innan vi går vidare upp till värmen.

Upp på bron med två stora vajande fanor på krönet

Inifrån Corollan påväg över bron. Solnedgång över City.

Utsikt över gulfen och Auckland city. Notera den låga bebyggelsen runt city. Inga höghusområden.

Den 800 år gamla vulkanön Rangitoto som ligger just utanför Auckland.

Brenda och Maria

Cam på en av alla stränder i området kring Auckland.

Nu väntar på köparen av vår vindsurfingbräda. Tyvärr har det inte blivit så mycket seglande med brädan så nu får den ny ägare.

Magnus bättrar på med färg i ankarboxen innan den nya kättingen ska på plats.

Hälsningar
PE

4 Kommentarer
 1. Rasmus
  Rasmus says:

  Jag hade missat alla nya inlägg i bloggen sen ert uppehåll och hemresa till Sverige. Kul att se och läsa! Härligt att ni är på gång igen. Ser fram mot att följa med här 🙂 Kram från Åre

  Svara
 2. Ingegerd
  Ingegerd says:

  Skönt att veta att Maria kommit säkert fram till NZ. Här är det kallt och nordan blåser runt husets alla knutar. Må nu så gott. Bengt och Ingegerd

  Svara
 3. Karol
  Karol says:

  Hälsningar från Cape Town. Här är det senhöst med 30 grader och varma kvällar. Vi åker hem om 3 dagar. Har varit och pratat med Marinerna i Cape Town. Jag väntar på sista info innan jag skriver ett längre mail till dig, PE. Det är africantime här och allt tar tid. När jag skriver det här då har ni lämnad NZ. Ett nytt äventyr väntar. Er fantastiska resa fortsätter. Jag önskar er lugna vindar, sol och vänskap ombord. Hälsa till min Jungfru som vaktar köket! Vi hörs snart igen.
  Karol

  Svara
 4. Carl
  Carl says:

  Har kollat med London Australien High Comission om Ashmore och Cartier Islands. Med vanligt visum så ok att stanna där utan andra tillstånd. Obebott men enligt Jonas som stannade där för 30 år sedan så var det fantastiskt!!!
  Carl
  Shorecrew

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *