Sommarvärme och jobb ombord

Nu har vi kommit igång med jobben ombord efter helgerna. Roligt att sätta tänderna i smått som stort. Alla jobb inte lika roliga även om resultatet uppskattas. Tänker på att få igång funktionen på vår gråvattentank, den som tar hand om tvätt och duschvattnet.

I dag har det varit stekhett på däck så besök av vänner från svunna tider och arbetsuppgifter under däck eller soltaket har passat bra. Ena dagen 30 gr och nästa bara 17. Verkligen varannandagsväder.

Nedan några bilset och nedslag i vår vardag.

Virke och stålet ser riktigt fint ut bakom panelen. Toppen!

Allt på plats i hytten föröver.

Vi har under en längre tid haft problem med gråvattentanken som ligger under toaletten. Gråvattentanken tar hand om handfats- och duschvatten. Det konstiga var att trots att vi pumpade torrt kom nytt vatten upp via golvbrunnen så fort vi använde handfatet. Väldigt irriterande som ni förstår. Så nu har vi fixat problemet genom att lyfta på ”huven” och få bort luft och vattenfickor i slangar och genomöringar.
Det ni ser på bilden ovan är locket till tanken.

Trångt men det gick ju bra till slut. En dags jobb med lyckligt slut.

Lågvatten vid vår brygga

Det gäller att planera sina utflykter med båten.

I samtliga hamnar har vi sett båtar där ägaren troligen kroknat. Fina båtar bakom smuts och trasig däcksutrustning.

Jean och John lärde vi känna 1978. Sedan dess har dom seglat runt i Pacific under fyra år på 80-talet. John är båtbyggare och hade självklart byggt deras 40-fotare. De tillbringade ett år i Alaska. Låter väl frestande?
I dag fick vi en fika tillsammans på marinans fik.

Den här bron in till Town Basin är ny. Alla är stolta över bron som har formen av de klassiska fikakrokarna som är en stark symbol för Maorierna och även NZ.

Alla som ska till vår marina måste passera under bron som givetvis går att öppna.

Skylten vid bron.

En av båtarna i marinan rensar i ”kölsvinet”. Båten har nya ägare och dom delar inte uppfattningen med tidigare ägaren vad som är viktigt att spara! Kaffemaskinen kanske är nått!

Påminner kanske om strandskata. Annars är alla djur och fåglar annorlunda här.

Hälsningar

Per-Erling

4 Kommentarer
 1. Chrillan
  Chrillan says:

  Hallå långt borta!
  Skaffa ett par ytparavaner som drar fiskelinan ut från båten. Finns för båda sidor. Lätt att få betet att gå långt ut från båten och öka chansen till fisk på matbordet! Trasslar sig inte med linorna rakt bakom båten. Kramar Chrillan!

  Svara
  • Per-Erling
   Per-Erling says:

   Hej Chrillan
   Roligt att du skriver och kommer med bra tips. Vi har två paravaner son går på djupet. Drar lite åt sidan men med hårt tryck i linan. Över fem knop känns för mkt. Är dom du nämner annorlunda?

   Svara
   • http://www./
    http://www./ says:

    Un très beau jouet pour pêcheurs aisés,mais où l’utiliser chez nous ,dans notre Morvan ?C’est sur qu’en habitant proche d’un grand lac ,style le Léman,ce genre de bateau (un de ses petits frères) pourrait me tenter, mais……………………… VA:F [1.9.17_1161]please wait…VA:F [1.9.17_1161](from 0 votes)

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *