God Jul

Tillbaka i Whangarei och Nerthus efter resan söderut. Maria och jag blev mötta på flygplatsen av Sven-Gösta och Lisa som seglar sin Randivåg och ligger i samma marina som vi. Just innan vi for till Sydön köpte vi en bil tillsammans och nu mötte dom oss i den fina ljusblåa Toyotan som gått 34000 mil. Nybesiktigad, försäkrad, skattad och i fint skick.

Vi börjar komma i ordning nu efter att ha blivit med bil och i morgon två cyklar. Så bra att vara rörlig och kunna ta sig runt i trakten med alla fina cykelleder och kanske en biltur till Auckland nu och då.

I morgon hat vi den 24 dec, 12 tidigare än i Sverige, och den julstämning vi vuxit upp med lyser med sin frånvaro. Här märks inte mycket av julstress utan mer att det är sommar och en längre ledighet. Sommarsemestern står för dörren och det märks.

Vi två ur Nerthusbesättningen som är kvar i NZ firar jul ombord samt med en ”Pot Luck” (knytkalas) på kvällen. Alla båtar i hamnen träffas för en trevlig stund tillsammans. Dagen efter är ju annars deras dag, den 25 dec då deras Jul firas.

Nu vill vi önska er som följer oss via bloggen en riktigt God Jul! Ta det vackert och njut av levande ljus och kanske en tomte som dyker upp framåt aftonen.

Soliga hälsningar
Nerthus
Per-Erling och Maria

Röd mast och båt, granne med marinans julgran

 

Julträd som blommar över hela staden.

Färgprakt

Jo så kan man nog se det. Gillar!

9 Kommentarer
 1. Mimmi says:

  Vi på Böljan tillönskar er båda en riktigt God Jul och ett Gott händelserikt Nytt År. Det är som att öppna en julklapp när man läser era berättelser man vet inte före vad den innehåller. Spännande. Allt gott till er båda/Mimmi

  • Per-Erling says:

   Mimmi
   Tack för hälsningen. Du får hälsa tillbaka till gänget från mig. Roligt att höra att du läser och giller vår blogg. Tack!

 2. Chrillan says:

  Roligt att ni kommit över en knappt inkörd Toyota ! Hoppas topplockspackningen inte behöver bytas på länge! Kramar Chrillan

  • Per-Erling says:

   Chrillan
   Toyotan går fint, inte ett packningsbyte ännu. Tyvärr fick vi en plåtskada medan vi var och handlade. En lapp på rutan med ett telefonnummer till ett vittne, så nu har registreringsnr på smitarens bil.
   Ha det så fint i Algarve, storkarna kommer säkert tillbaka.
   Må så gott och hoppas ni får ett riktigt fint 2017.
   Hälsningar
   Maria o Per-Erling

 3. Torbjörn Fält says:

  Så har veckan gått och ni har redan nyårsafton?Så ett riktigt Gott Nytt År till er alla!

 4. Christina Rappe says:

  Så roligt det har varit att få följa er härliga seglats. Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla

 5. Ingegerd Fahlström says:

  Ber att få önska er en god fortsättning på er nya år med Toyota och härliga cykelturer.. I just detta nu har det börjat att snöa och vinden skall tillta vilket gör att båtarna till Nynäshamn är inställda imorgon den 4 jan. Krama Maria och sköt om er, önskar hamnkapten med fru på Klippgatan

Kommentering är stängd.