Nu seglar vi mot Tuamotus

Lämnade Nuku Hiva kl 07.30 efter att ha tagit upp utombordaren o jollen. Allt på däck skall åter på plats efter några veckor bland öarna i Marquesas.
Det är alltid en speciell stämning att lämna en plats man just lärt känna, om än lite. Nu väntar helt andra typer av öar i ögruppen Tuamotus. Från mäktiga bergformationer med branta klippor mot havet kommer vi nu till flacka atoller som knappt kommer ovanför havsytan. Vi får spana efter palmer då vi närmar oss.

Första timmarna ut från Nuku Hiva hade vi bra vind, upp till 14 ms, men precis som prognosen förutspådde avtog vinden. Natten fram till nu kl 09.30 morgonen har vi ändå haft vind och räddningen har varit att vågorna har varit snälla. Bara några timmars motorgång, annars halvvind i ca 3-5 ms.

Vi går en båge söderut för att kunna ta emot den tilltagande vinden som ska vrida emot, bli mer sydostlig och därmed med mer kryssvinkel för oss. Då är det bra att ha satt in lite höjd på ”banken” som vi kan njuta av på finalen in mot Gambier.
/PE

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *