Ankrade vid Takakoto

Vi lämnade Reao i går den 4 juni vid kl 12.00 för att segla de 32 Nm till nästa atoll. Enligt plan ville vi gå redan 10.00 men frukosten vi bjöds på hemma hos våra ny vänner drog ut på tiden. Frukost föresten, Marinerad papegojfisk (rå fisk i lime och kryddor), stekt annan fisk, färskt bröd o kaffe. Så klart det drog ut på tiden och vi missade vår avgångstid vilket senare innebar att vi kom fram då det dessvärre redan mörknat.

Eftersom det är vanskligt med revkanterna valde vi att segla vidare de 152 nm till Takakoto där vi nu ligger på utsidan av revet och på 20 m djup, ankaret lade vi på 15 m. Bara 10 meter längre ut är det 50 m djupt, sedan fortsätter det via 250 m ner till 2000 m. Gäller att inte komma för nära revet men ändå få ankaret att fastna på hyllan. Man ser botten på 40 m!

Strax efter att vi ankrat kom en kille utsimmande för att bjuda in oss till samhället och öns borgmästare. Ser fram mot att komma in till land i morgon. I dag stannar vi ombord och kollar läget.

Tyvärr ska det blåsa upp och vrida mot nord, varför vi ligger kvar här till den 8 juni då vinden beräknas vrida tillbaka mot sydost och vi kan fortsätta de ca 350 nm upp till Marquesas.

Jakten på wifi fortsätter. På förra ön var det inte möjligt att sända bilder mm. Kanske i morgon den 6 juni.
Vi ligger 12 timmar efter svensk tid nu och fram till i augusti då vi lämnar Franska Polynesien.

Hälsningar
PE

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *