På andra sidan kanalen

 

image

Ett äventyr! I sällskap med bananbåtar och tankfartyg lägger vi oss på redden utanför kanalens västra mynning och väntar på piloten: en kille som ska guida oss in i det över hundra år gamla systemet av slussar och kanaler. Det enorma projektet påbörjades i mitten av 1800-talet av fransmännen och avslutades 1904 av amerikanerna. Vi slussas upp i ett sjösystem 30 meter över havsnivån som med muddrade kanaler leder fram till slussarna mot Stilla Havet och Panama city. Resan tar två dygn och vi gör den i sällskap med en australiensisk båt  och en engelsk.

image

image

Eftersom Nerthus är störst och vackrast hamnar vi i mitten av det paket av båtar som piloterna arrangerar inför varje sluss, och Per Erling blir kapten över en slags märklig trimaran som kränger i svallet från den enorma bananbåten som följer oss i hälarna. Den är så bred att den bara har en halvmeter tillgodo på varje sida.

image

Det är en mäktig känsla när stilla havet möter oss på kvällen den andra dagen. Här välkomnar vi våra två nya besättningsmedlemmar: styrman Thomas Boysen och matros Peter Kruse⛵️????

 

1 svara
  1. Sara says:

    Vilka fina bilder. Och vilket äventyr!!! Hoppas ni får en finfin resa ute på det stora havet. Ser fram emot att få höra om och se Galapagos snart. Massa kramar från ett vårfuktigt hemland.

Kommentering är stängd.