Ett flytande badhus

Ja, ja, ja, Rastamus… Vi ska blogga mera! Men ju längre tid som går desto mer vardag blir det här livet. Av någon dum anledning tror vi också att det då blir mindre intressant att läsa om. Jag och Adde är inne på vår femte resande månad och måste allt oftare nypa oss i armen och påminna oss om vad vi får vara med om.
Med mycket skratt och lite verkstad deltog Rasmus i vår vardag för några dagar, alldeles för få såklart, men vi fick trots allt till Dominikanska Republiken, Cuba och Jamaica! Tillsammans med vindsurfing, snorkling, salsa och mycket svalkande bad.
Nu är min andra bror Fredrik ombord med sina kottar på 5 och 7år. Vi gick från 0-100 på bara någon timma vilket är fullt välbehövligt. Dagarna fylls av morgon-, förmiddags-, lunch-,fika- och kvällsdopp. Cyklop på, cyklop av. Bus i hängmattan, kull på stranden och mycket mellis. Jag älskar det!

Vi har ju fått uppleva Jamaica endel nu, då vi både kommer till hotellfyllda områden och turismens påverkan, men även där den inte är särskilt utbredd. Jamaicanerna är otroligt vänliga, men tyvärr väl medvetna om vårat dåliga samvete, vilket de utnyttjar för att få lite extra pengar. Vi blev lärda att endast betala hälften av vad dem vill ha, då är det tydligen rätt. Men det tar ett tag att komma in i levnadssätten och vi som ofta flyttar på oss får aldrig riktigt tiden att göra oss hemmastadda.
Naturen är fantastisk med otroliga snorkelvatten och regnskogsklädda berg. Rastafari-kulturen är utbredd och syns överallt.

Inatt har vi legat i en liten vik norr om Negrill som har imponerat oss över sitt otroligt klara vatten. På vissa ställen är det upp emot 25m och botten syns hur tydligt som helst! Fredrik och kidsen har fortfarande 8dagar kvar och vi fortsätter med simmandet ett tag till. Idag hoppas vi få besöka Ricks Café som är omtalat för sina stora klippor att hoppa ifrån. Återkommer om det!

Vi höres!

6 Kommentarer
 1. Rasmus
  Rasmus says:

  Härligt syrran med resten! Saknar er. Försöker bli kvitt Jetlag men det går dåligt. Trött hela tiden! Så blir det när man varit på semester, man behöver vila ut efteråt 😉 Kram!

  Svara
 2. Magnus Agild
  Magnus Agild says:

  Hej! Kul att följa er! Och roligt att växla några ord. Hoppas ni fick internetanslutning.

  Segla skönt !

  HobieMagnus

  Svara
  • Maria Evensen
   Maria Evensen says:

   Roligt även för oss på Nerthus att prata
   med dig från däck när du seglade förbi oss på dina morgonseglatser med katamaran.

   Svara
 3. Helén Beviz Nordin
  Helén Beviz Nordin says:

  ???Nej, inte hoppa från klippor!. Rasmus var här och visade några helt fantastiska bilder. Jag är så glad att ni har det så bra. Kram

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *