Kontraster

Kontrasterna i att på ett dygn byta ut exotiskt segelliv mot härligt skidliv är läckra. Vatten som vatten, i fast eller frusen form. Får jag välja ett element så är det helt klart vatten!

Resan hem gick superbra. Taxichauffören garvade högt när jag sa att regnet som strilade ner från himlen över Montego Bay berodde på mig. Att Jamaica grät för att jag skulle åka hem. Han tyckte jag var helknasig som åkte från värmen till kylan. Han fröst när det var 28 grader varmt. Vi har lite olika perspektiv både på värme och kyla.

Rastamus

Hittade en fin mössa. Ångrar att jag inte köpte den!

Amanda och Adde följde mig till flyget eftersom brorsan Fredrik med sina barn Alfred och Alma skulle anlända samtidigt som jag skulle lyfta. Extremt oturlig tajming. Deras flygplan skulle egentligen landat ett dygn tidigare men pga förseningar så gick vi miste om en gemensam middag och frukost innan jag skulle hem. När jag gick på mitt flygplan skrev Fredrik ett SMS  från tullen, han behövde veta namnet på marinan där Nerthus låg eftersom han annars hade nekats inträde i landet. Jag stack, han kom.

Flyg

Jag tog flyget till Florida. Det är bara 1 timme och 20 minuter från Jamaica. Vi flög över en mängd exotiska småöar med fina korallrev. Mellan Florida och Bahamas kan det inte vara mycket mer än avståndet från Stockholm till Gotland. Nåt att tänka på för er som flyger till USA. Lägg till några extra dagar för att få härligt vattenliv i Västindien/Karibien! Billigt att flyga är det också och det finns mängder med bolag som flyger till stora delar av Karibien.

Hockey

En dryg väntan på Ft Lauderdale-flygplatsen blev lite lättare med hockey och det gotländska laget Visby Roma. Vinst och avancemang vidare mot allsvenska kvalet. Heja!

Efter 8,5 timme i luften från Florida landade jag på Arlanda. Kan varmt rekommendera Norwegians premiumklass i det nya flygplanet Dreamliner. Kostar 1/4 av vad motsvarande resa gör med SAS i business. Jag landade utvilad efter god sömn och fin service.
Från Arlanda flög jag vidare till Östersund och blev hämtad av min älskade fru! Direkt från flyget in på middag med Louises bröder i Åre.

frugan

Dagen har spenderats med skidåkning. Bara 6 timmars tidsskillnad men närmare 45 graders temperaturskillnad mellan Jamaica och Åre. Det är häftigt med kontraster!

Skidor

Nu tackar jag för mig i Nerthusbloggen och hoppats ni fått en liten inblick i livet ombord under den korta tid jag var med. Hoppas även att andra tar vid där jag slutar och fortsätter rapportera med text och bild från livet i värmen, på och i vattnet.

Peace!

// Rastamus 😉

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *