BVI

Har inte haft wi-fi på länge, så nu en text jag skrev för en vecka sedan. -Nu har vi seglat runt i BVI (British Virgin Islands) en tid. Stor skillnad mot övärlden längre söder ut där allt är mer ”slow” och tillåtande. Här behövs tillstånd för att besöka öar och fina platser för dykning mm. Känns lite knöligt samtidigt som vi uppskattar att man tar hand om naturen och det som är övärldens tillgångar. Just nu ligger vi för eget ankare eftersom de bojar som enligt all info ska finnas har fram till saknats. Röda bojar för privata seglare, gula för charterbåtar/seglare och vita för jollar. Eftersom vi helst ankrar så går det lika fint utan bojar. Det är tillåtet att ankra om man gör det på sandbotten mellan korallen, för att inte skada densamma. Fiske är förbjuden och harpuner är inte att tänka på. I går var det frestande att plocka upp en drygt 30 cm stor Lobster som jag såg då jag simmade och dök inom gränsen för marinreservatet. För att mäta storleken dök jag ner ca tre meter o mättade mellan händerna. Hade det varit förr i tiden hade jag greppat den över ryggen o säkrat en fin middag. Nu fick jag glädjas åt att det finns Lobster och att jag fick se den på så nära håll.. Ön vi ligger vid just nu heter Fallen Jerusalem just innan The Bath på Virgin Gorda. The Bath är känd för sina fina stenformationer som slipats lena av dyningen som rullar in. Det är inte korall utan gråsten/granit som skapar en känsla av byggnadsverk. Liknande formationer finns på Fallen Jerusalem och kanske kommer namnet av att det ser ut som en fallen mur utmed stranden. Dagarna ”flyter på” men går fort. Vi förvånas över hur fort en vecka passerar och de tre veckor Silvija och Andreas är ombord närmar sig redan halvtid. Vår plan var att ta oss mot vind och ström för att vid just Virgin Gorda vända åter mot Puerto Rico så nu väntar snart undanvind väster ut mot San Juan på PR. Många fina platser och inte minst snorkling väntar innan vi måste vinka av delar av nuvarande besättning då Silvija och Andreas måste resa tillbaka till snö o kyla. Hälsningar Per-Erling

1 svara
  1. Martin says:

    Ojoj. Den som vore där! Låter helt suveränt. Smygät lite hummer. Det är ni värda ni som korsat atlanten ”visat att det går…”

Kommentering är stängd.