Spänning på havet

”Men, vad är det där egentligen!?”
Rösterna hörs från däck där vi seglat några timmar ut mot öppet hav i en stjärnklar kväll. De där uppe har fått syn på en otroligt stark lanterna… ”Med strålkastare? Nej, men vad ÄR det egentligen! Jag har aldrig sett något liknande! Och med vilken fart det kommer. Det närmar sig snabbt! Hör ni några ljud?” Nu samlas alla på däck och står tysta några millisekunder… Det börjar blinka… ”Är det ett… flygplan? JAHA! Det är ett flyyygplaaan…”. Lättande suckar dras och alla återgår till sitt.

I morse lämnade vi Beguia Island för att ta oss mot S:t John med ett litet stopp på vägen vid S:t Lucia, där vi snorklade några timmar. Vi har vid skrivande stund kommit ut 2,5h från land och ön ligger lysande bakom oss. Klockan är 20:30 och det blir inte mörkare än så här, speciellt när månen inte gör oss sällskap, och ljus kan vara svåra att tyda. Flygplanet hade alltså endast en stålkastare i vitt och kom precis mot oss, vi trodde dock för några sekunder att det var topplanternan av en mast vi mötte – och när den är så stark betyder det att det är NÄRA. Då är det skönt när verkligheten visar något annat.

Dagen har fyllts av segling i 8,5 knop med skiftande vind och vågor direkt in från Atlanten (långa och stora), som senare minskade bakom öarna. En fiskerulle som skrek av spännning när något STORT (?) smakade på kroken, som sedan lika snabbt släppte igen… Utöver adrenalinpåslaget var besvikelsen total. Glädjen kom snabbt tillbaka när delfinerna hälsade på. Annars har morsan surfat på SUP’en bakom vår dingy, farsan testat sitt nya dykset med extra böjbar snorkel + gummifenor och vi lyckades även betala två hjälpsamma killar för den mooring vi fick låna som vi sedan föstod var fel killar då hamnvärden kom och skulle ha betalt, även han hjälpsam och skrattade vänligt åt att vi får betala honom nästa gång istället.

Som ni hör är dagarna fyllda av upplevelser och vi somnar trötta på kvällarna ofta innan 22. Så godnatt säger jag nu, och Hugo från sittbrunnen i sin sovsäck, och går och lägger mig för 6h innan mitt pass börjar kl. 03 igen. Jag hoppas på få flygplan och fin segling. Vi hörs!

Amanda

2 Kommentarer
  1. Maria
    Maria says:

    Vad härligt!!! Tänk att vi ganska nyligen var i era krokar. Om vi ändå hade tajmat:-) Kram på er från superkalla Åre

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *