Nu sträcker vi ut igen

Efter en tids ö-hoppande med korta dagsdistanser styr vi mot St John ca 340 nm norrut. Ön ligger i Amerkanska Virgin Islands och det blir till samma vik som vi seglade in i den 3 mars 1978. Stannar kanske ett dygn för att sedan vika av västerut mot Pueto Rico med ett ETA den 11/1 på eftermiddagen, bara vindarna står oss bi.

Prognosen varslar dessvärre om svagare vindar framöver, vilket innebär att vi måste se till att ha ”tid i reserv” för att säkra flyg som ankommer och avgår till Sverige.

Tiden har rusat och dagarna har inte riktigt räckt till för att göra allt som bjuds av upplevelser på land och inte minst under vattenytan i form av ett gigantiskt akvarium. Under seglingen mot St Johns har vi lagt in ett kortstopp vid Anse de Pitons på St Lucia bara för snorklingens skull. Blir någon timme innan vi måste vidare. ETA St John är just nu den 10/1 på fm.

Hälsningar
Per-Erling, just nu utanför St Vincent i svaga vindar…