Rapport från Carl

Vårt nya år startade fem timmar senare än hemma så vi har firat två gånger idag.

Carriacous lilla stad Hillsboro var en glad överraskning! Vi klarerade ut med vår nya fina Crewlist som vi skrivit ut ombord. Klareringen gick blixtsnabbt vilket annars kan ta hur lång tid som helst då tjänstemännen mest tycker vi turister är till besvär. Jag har jagat ett speargun men kan inte köpas generellt då det bara är öns invånare som får använda dessa. Från hillsboro motor rätt mot vinden till petit st Vincent där vi nu ligger för ankar. Frisk vind och i schoalen upp till 15 sm.under dagen köpte vi lobster till förrätt samt Tuna ca 3 kg till huvudrätt. Hårt prutande som tog tid och till slut gjorde att de tröttnade och jag fick ner priset med 2/3 delar. Till efterrätt stekta bananer. Avs lobstern så grillade Adde den på balkongen i mörker med pannlampa, paraply i ösregnet samt hård vind. Grillat blev det.

En kul grej idag annars var att att vi fick se en stor brun rocka som simmade i vattenytan intill båten. Två meter mellan vingspetsarna!!! Inget skämt!
Hypnotiserande är att se havssulorna segla oförtröttligt ovan vattenytan 30-50 cm för att sedan vika upp och dyka efter bytet. De har en mekanism i näbben som stänger näshålen för att slippa kallsupar. Fregattfåglarna är mästerliga flygare som lever på att störa andra fåglar att tappa sin fisk för att sedan fånga upp den i luften.
Vid landstigning mellan jolle och land är längden på benen avgörande! Vi kan idag konstatera att Hugo har för korta ben och de räckte inte ända fram. Plurrade i hillsboro med sin telefon i fickan så nu är det en undervattenskamera. Djup förtvivlan samt att resan blev en aning dyrare… Sämsta dagen på året enligt Hugo och som tur är så är nu året slut.
Sovit gott under natten och nu nyårsdagen. Konstigt men allt verkar som igår. Det är något bra med nyår eftersom man ändå mentalt börjar på nytt. Nerthus har varit ute ett halvår men oj så mycket som är kvar. Tittar man på den lilla uppblåsbara jordgloben över matbordet så har hon bara kommit drygt 10 cm och många fleromättade återstår. PE och jag städdag och resten av gänget i land. Vi har producerat nästan ett halvt ton vatten idag. Om en liten stund ska vi lägga OS nära ett rev för att kunna simma lite mer bland korallerna. 28 grader i vattnet och 30 i skuggan i sittbrunnen och Kajsa jobbar för svalka.

Pasta är en återkommande rätt i vått och torrt. Det går åt otroligt mycket mat ombord.

Igår den första dagen på året besökte vi en sandrevel innanför revet utanför Union. PE och Hug tävlade runt med Listiga Hugo på innanspåret kring ett parasoll som stod där? Gissa vem som vann…..
Idag den andra dagen på året sitter vi på en supercool Kitesurfar Sparrow beach och läppjar Virgin drinks samtidigt som Pe och Amanda klarerar in på Unions Islands flygplats. Ikväll till Mayreaux inför att gå ut till Tobago Keys imorgon.
Vi har det ok…..
IMG_4775 IMG_4791 IMG_4799 IMG_4808 IMG_4809 IMG_4816
1 svara
  1. Jonas&Eva says:

    Vilken underbart härlig segling ni har i bästa området i Carribean ! Extra kul är det också när Eva och jag läser om era upplevelser och ser ställena framför oss, och kommer ihåg egna fantastiska seglarminnen. Ha det så himla kul, och gott nytt år till er alla från Jonas, Eva, Hanna och Nelly

Kommentering är stängd.