Dags för rapport slutet av året!

Nerthus seglar vidare och nu boathopping norrut mellan Caribiens pärlband av öar. Gott om plats på havet och stora hjärtan ombord. Jag och min familj klev på Trinidad port of spain efter ett par dagar i regnskog och adopterad av en indisk trinidadfamilj airbnb mot en rimlig summa samt vinglig bilresa med modern in i bergen. Dessförinnan med båt i mangroveträsk på kvällen och fick se moln av scarlett ibis som bara finns på Trinidad. Vi hade dessutom en boaorm som vi passerade under där den tråcklat ihop sig på en gren.

Vi hann bara säga hej till Tomas som lämnade i samma ögonblick som vi kom. Trinidad mycket regn men desto längre norrut så avtagande och enstaka lättare schoals. Vinden ligger på NO och kraftig men hyfsat stadig 9-12. Mellan Trinidad till Grenada var det riktigt hög sjö och kryss. Vi var flera inkl jag som mådde illa. Massiva regn hela seglingen och det var skönt att droppa ankaret i mörkret utanför hamnen för att gå in då det blev ljust. En Dorado ca 5 kg blev det på vägen som räckte till 2 måltider för 8 personer. Dessutom sällskap av delfiner som var mindre sorten och svarta men lika glada för det. Flera äter väldigt mycket!!! Önskar jag själv hade kvar denna förmåga.

Efter Grenada en fin kryssbog ca 30 distans till Cariacou där mina älskade badbyxor flög i sjön som jag letat efter i 2 år. I fortsättningen ska jag alltid köpa två ex av allt jag köper!!!! Vad fort det kan gå. Hugos handduk gick också överbord men den lyckades Axel bärga på ca 10 m djup. På seglingen från Grenada ett oförglömligt möte med Tomas bror Magnus Boijsen med sin familj till havs. Vi språkade så gott det gick och gick långsides på vår kryssbog under ett tag. Plötsligt kom det farande ett paket med pepparkakshusmodell över caribiens blå vatten från Magnus till Adde som inte gärna missade ngt som går att äta. Då jag skakar på paketet så inser jag att innehållet har betydligt fler modellbitar än som tänkt.

Bad varje dag och underbart umgänge. Stackars Axel pluggar kemi ett par timmar per dag och jag beundrar hur han kämpar. Han har skrivning dagen efter ETA. Hugo är som vanligt kvartersmästare och håller koll på var allt finns ombord samt nivån i kakförrådet. Ska man bli konditor i Australien så är det viktigt! Kul att se Cariacou där jag inte varit förut. Det är precis samma enkla stuk som på Bequia för 30 år sedan. I morse gick vi till reven som heter Sandy Island. Riktigt praktiskt med fasta moorings nuförtiden En hel del snorkling och en underbar liten sandö med palmer och nästan pastischartat i det turkosa omgivande vattnet. Härligt att få tid att läsa för en gångs skull i lugn och ro och gärna i hängmattan på fördäck.

Under däck ett stadigt flöde av sval luft via skylightsen. Förutom att båten är i ett gott skick samt all elektronik så finns en sak som jag älskar. Det är vår watermaker!!! Tack vare Ingemar grip och montage av PE och Tomas så har vi en maskin som av sjövatten producerar 200 liter helt rent välsmakande sötvatten per timme. Fräscht dricksvatten att lägga i kylen samt dusch vid behov!!  Hugo och PE bakar just nu sockerkaka som är i ugnen. Den första satsen hamnade på mattan så vi håller tummarna för nästa. Imorgon klarerar vi ut från Grenada och troligen firas nyårsafton på petit st Vincent. Det blir min fjärde jul i Caribien och ingen blir sig lik.

Varje dag är det något som måste fixas annars. Är det inte kortis i ankarspelet så är det tangenter på tangentbord som lossnar, leta saker är en deltidssyssla som man aldrig ledsnar på…

Vi har det gött…

God nytt år till alla

Carl

2 Kommentarer
 1. Magnus Boijsen says:

  Hej alla ni på Nerthus!
  Tack för att ni ger oss alla möjligheten att följa er fantastiska segling i det närmaste dag för dag! Här sitter vi hemma i kylan, men anar ändå bilderna och dofterna från tropikerna!
  Det var därför nästan overkligt att plötsligt sikta er ute på havet IRL, för tre dagar sedan! Naturligtvis hade vi helst seglat med Nerthus, men eftersom det föll sig så att hela familjen inklusive pojkvänner kunde komma iväg på vår julsegling, så blev det förstås en hyrbåt istället, en rymlig Dufour 500, som kunde ta oss alla tio.
  Våra vägar kom att korsas i höjd med norra Grenada. Plötsligt dök ni upp och vi la om vår kurs och kunde segla i lovart om er! Så häftigt att se alla era glada ansikten, och hur tryggt och säkert Nerthus tog sig fram i sjön. Vi tog massor med fina bilder på er, och jag ska förstås maila över dom bästa till er!
  Vi kan verkligen rekommendera Petit Saint Vincent för nyårsafton med Goaties bar vid stranden, där man sitter med sand under fötterna och läppjar på en sagolik drink i solnedgången, det blir perfekt! Och Tobago Cays strax norrut med fantastiska rev, där ni dyker mellan sköldpaddor och rockor! Och på Bequia kan jag rapportera att the Whaleboner och på Frangipani, där spelar dom steelband precis som för 38 år sedan, när jag gästade er över jul på Alma Mater.
  Vi har precis kommit hem, och Tomas kommer över hit ikväll och firar nyårsafton, så ni behöver inte oroa er för honom.
  Vi önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År, och en fortsatt underbar segling!
  Vi fick 10 dagar, och ni lever i det här paradiset! Det är bara att gratulera!
  Magnus o Py och Filippa, Bim, Josefin, Fanny med pojkvänner (varav en äkta make)

Kommentering är stängd.