Nu doftar det land!

Vår position:

Nu seglar vi in i det grumliga vattnet som leder oss in till Paramaribo i Surinam. Spännande dofter möter oss tillsammans med lokala fiskare som är på väg ut till havs. Vattnet i flodmynningen är platt och vi gör 7 knop genom vattnet men bara 5 över grund. Tur att det blåser så bra. Framför har vi ca 25 nm till vi når marinan.

Musiken flödar ombord och Amanda dukar upp frukost med rostat bröd med torkad salami. Känns fint att vara framme efter två veckor till havs även om rutinerna och lunken ombord har satt sig ordentligt. Lite vemodigt att bryta den fina stämningen som infunnit sig under en överseglingen samtidigt som vi är väldigt nyfikna på Surinam. Doften vi möte nu skvallrar om en spännande plats.

Förtöjer vid ca 15.00 i em, om inte motströmmen spelar oss ett spratt.
PE

5 Kommentarer
 1. Maria Evensen
  Maria Evensen says:

  Vad spännande att ni kommer till Amazonas områden med eget skepp. Vad hon kan Nerthus, segla över de sju haven. Nu finns det säkert möjlighet att boka en ” jungle ride” med local guide. Berätta mer för oss som inte är ombord, dofterna, ljuden, värmen, färgerna…

  Svara
 2. Francoise
  Francoise says:

  Vad härligt att höra att ni är framme och vad spännande landskapet måste vara! Tack för att du uppdaterar oss så bra Per-Erling.
  Idag var det Nobeldagen och det pratades om parasiter. Hoppas att ni stöttar på trevligare varelser…

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *