Framme inom två dygn

Vår position:

Tiden rinner på liksom Nerthus genom vattnet. Dagarnas fylls av uppgifter och händelser som får tiden att rusa. I går beslöt vi att gå direkt till Surinam och Paramaribo. Finns en hel del att jobbas med ombord så en marina passar bra inför fortsatta seglingen norrut mot Trinidad.

Just nu plöjer vi fram i 7-8 knop och hoppas vara framme inom två dygn. Det är en lång insegling i muddrad kanal ute vid kusten samt en flod som ringlar in mot marinan. Ska bli spännande att komma till en plats som i alla fall jag inte vet så mycket om. Regnskog som är bevarad och bara 500 000 invånare.

Det som vi kan oroa oss lite för är den fuktiga värmen som väntar närmare land. Redan nu med 217 nm kvar till yttre angöringen är det redigt varmt. Svettas av att ha på säkerhetsselen på då vi jobbar på fördäck. Hoppas kunna stoppa upp för ett bad och inspektion av propellern m.m.

En tankbåt på 332 meter passerade akter om oss. Hon kom söder ifrån så vi var styrbåtdsbåt samt seglare och via AIS:en såg vi på deras kurs att tankern girade en aning för vår 17 meter långa segelbåt 🙂

Hälsningar
Per-Erling

3 Kommentarer
 1. Elsegerd Wikholm
  Elsegerd Wikholm says:

  Följer er troget! 1984 körde vi kanalbåt, 2 familjer med 3 barn i varje, i England och in i Wales. Vår båt var 17 meter lång, ca 2,5 meter bred och vägde ca 1 ton. Det tog ett tag innan man fick in var ”svängpunkten” var. Innan vi hittat den punkten försökte min kompis i en kurva bära av med en båtshake i trä och höll på att bli spetsad på kuppen. Båtshaken gick av och min vän kom undan med blotta förskräckelsen. Fortsatt god seglats önskar Elsegerd från ett Sverige med väldigt varierat väder! I förrgår samma temperatur som på midsommar, ca 14 grader.

  Svara
 2. Helén Beviz Nordin
  Helén Beviz Nordin says:

  Oj, vad det hår undan. Skönt att få komma iland efter en så lång segling, antar jag. Surinam är väl en gammal engelsktalande koloni?

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *