Första advent och fisk hälsar på

Vår position 29 nov kl 06:45 lokal tid:

Här sitter jag ensam på min vakt och kollar på månen, samtidigt som solen håller på att gå upp bakom oss. Klockan är 06:45, alla segel är uppe och Nerthus gör nästan 7knop. Det enda djurlivet vi stött på, än så länge, är flygfiskar som skrajja flyger (!) iväg när vi kommer. Ni har kanske hört talas om andra seglare som gått och plockat mängder av dem på däck under morgonen? Inte jag, inte. Jag träffas av en i ansiktet!!! 7knop och en mötande fisk, det blir en ganska bra smäll. Jag hörde hur den sprattlade men innan jag hann göra något hade den glitit hem igen. Jag klarade mig bra (trots omständigheterna) med ett saltigt ansiktet, men mest orolig är jag för fiskens tillstånd. Hoppas hen höll.

Igårkväll kring middag satt vi här och spånade på hur vi ska få till lite julstämning. Svårt, det där, att få in känslan när det är 30 grader och sol? En sak vi har ombord är en liten gran, men den kan ju inte redan åka fram, eller hur!? Adde kom med ett förslag vilket var att se en julfilm varje söndag, vi får nästan prova det. För ljusstakar, trädslingor, eftermiddagsmörker och sockor är saker vi har ont om. Däremot har vi ingredienserna till kanelbullar och inte minst: Paella-kryddor! Jag undrar om det blir bra lussebullar av det…

Hoppas ni har en mer jul-stämningsfylld första advent, där hemma.
Och oroa er inte, vi har det bra ändå – jag lovar!

Saltiga hälsningar,
Amanda

3 Kommentarer
  1. Marie says:

    Haha så typisk dig Amanda att få en käftsmäll av en flygfisk på nåt vis. Ta det piano med dem för nu är alla läkare utom räckhåll ett tag!!
    Jag har ett tips på ett atlant-vänligt julgodis som egentligen passar alla årstider och högtider; kokosbollar. Och orkar ni inte ni inte rulla dem går det bra att äta med varsin sked direkt ur bunken. Beprövat.
    Här hemma har någon dunderstorm som kallar sig själv Gorm dragit in över södra Sverige och ställt till med en massa oreda. Det är ingen hejd på de fornnordiska stormarna alltså. Jag hoppas ni har mer gynnsamma vindar där ute på Atlanten och att ni njuter av ert äventyr. Jag och barnen delar er upplevelse genom att bygga Nerthus i lego och ni kan tro att det blir en färgsprakande skapelse! Stor kram till er från Sjöstedt/Möller

Kommentering är stängd.