Vind i seglen, sailors!

Vår position kl 13:44 lokal tid.

Med något revat storsegel och genuan i spirbomsläge lämnade vi Mindelo med förväntningar om väldigt bra vindförhållanden. Som vi alltid får uppleva så är det stökigt i både sjö och vind mellan dessa höga öar, vilket gör att vinden pendlar en del. En blir ju som lite frustrerad när vågorna kommer från tre håll samtidigt och vinden byter riktning hit och dit. Men tacka vet jag att få segla med Nerthus som är så otroligt stabil. Men det fick bli motorgång ut från ögruppen för att hitta stabilare segling. Nu har ett dygn gått och vi har idag kl.12 känslan av riktig Atlantsegling, med långa dyningar, 6-8 m/s och en bekvämt gungande Nerthus! Vi försöker för tillfället ta oss runt ett stiltje-bälte för att sedan gå raka spättet på Surinam, hoppas vi hinner runt annars kan det bli ganska stilla i 2 dygn.

Innan avfärd handlade vi med så mycket färska råvaror som möjligt, för att i alla fall kunna äta under den första veckan. Addes matdag idag och det bjöds på couscous med wokade grönsaker! Det är först nu som jag har förstått hur beroende en är av färska grönsaker, där hemma. Det är en sån grej jag verkligen har tagit för givet tills nu.

Resten av gänget sitter nu med den klassiska ”kaffi & kake”-stunden och jag ska ta mig för något att göra innan jag går på mitt pass kl.15-18. Jag kanske ska sy en flagga för inseglingen till Surinam? Eller läsa lite sjuksköterske-anatomi? Eller så monterar jag på ett plaströr under blocken som slår mot däck när seglena fladdar. Ja, det finns lite att välja på och det är helt valfritt! Härligt va?

Hälsingar, Amanda

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *