Behagligt på Atlanten

Vi lämnade El Hierro, den sydligaste av kanarieöarna mitt på dagen den 11 nov. Nu är det mitt på dagen den 15 nov och vi har kanske ett och ett halvt dygn kvar till ön Sal i Kap Verde. Sal är en av tre öar där man kan klarera in samt en bad och surf ö.

Om vi hade bra med vind inledningsvis har vi de två senaste dygnen haft lite klent med vind. Nu visar prognosen tilltagande vindar vridande mot nordost vilket passar oss perfekt. Gör just nu sex knop med spirade segel och ett lugnt hav. Prylarna ligger kvar där man lägger dom just nu.

Stämningen är god och alla pysslar med sitt. Finns dessutom alltid saker att fixa med Nerthus. Amanda och Adde lindar just nu schacklar så att de inte ska skramla och slå när blocken skakar av seglen. Stål mot stål hörs ordentligt ner i båten, inte minst på natten.

Jag skickar meddelande till bloggen via kortvågsradion, vilket är lite knepigt då ”brandbredden” är dålig. Just nu ligger vi på gränsen mellan en station i Belgien och en i Afrika.

Varma hälsningar från Nerthusgänget
// PE

1 svara
  1. jan says:

    Låter som att ni har det bra. Hälsa alla från mig/Jan
    PS. Vi hade ett jättetrevligt samtal med Maria i lördags och vi blev så glada över det mail Amanda och Adde skickade oss.

Kommentering är stängd.