Dorado på kroken!

Nu har det hänt, vi har lyckats få en Dorado på kroken! Jag trodde vi hade för hög fart (7-9 knop) för att det skulle fungera. Men helt plötsligt skramlar det till i vår larmanordning. Hundra meter lina rullades in och fångsten var bärgad. Ca 3-4 kg fin fisk till middag. Tyvärr kan vi inte posta bilder på bloggen så ni får Googla på Dorado för att se den färgsprakande fisken.

Medan jag skriver har vi halva fisken i ugnen medan vi steker kotletter av den resterande delen. Kokt potatis kan nog passa…

Härligt att vara på väg igen. Vi har en fin slör med vinden in från babord och vågorna börjar bli längre och behagligare. Vindstyrkan ligger kring 10 sekundmeter. Alla ombord övar i att styra och hantera Nerthus. De nyanlända lär sig snabbt måste jag säga, utmärkt att samtliga känner sig bekväma bakom rodret. Inte alltid helt lätt att lirka 25 ton Nerthus över havets skiftande ”terräng”.

// Per-Erling

3 Kommentarer

Kommentering är stängd.