Seglar mot Agadir

I dag den 8 oktober lämnade vi Rabat kl 12.00. Under förmiddagen tankade 600 lite diesel för 8 kr litern. Bra pris och jag håller tummarna för att det inte är dålig diesel. Vi låg ju i samma marina som där kungahuset har sina yachter, vilket borde borga för bra soppa.

Innan vi fick ok att gå ut från hamnen följde jag och Francoise med hamnkillarna ombord på deras ”pilotbåt”, ut till piröppningen för att besiktiga ”swellen” och om vågorna fortfarande bröt mitt i farleden. Jag tyckte allt såg bra ut, även om dyningen fortfarande var påtaglig.

Det var vi och en fransk båt som blev lotsade ut till havs med pilotbåten framför oss. Allt gick bra och väl ute till havs tuffade vi för motor söder ut ca en timme innan vinden kom. Nu seglar vi i 7-8 knop i halvvind och kommer att ha Casablanca om babord om några timmar. Vi fortsätter söderut för att vara i Agadir på lördag morgon. Håller den fina vinden i sig blir det tidigare, men det tror vi inte på…

Hej då trevliga Rabat. Vi har verkligen trivts här och mottagandet från samtliga vi träffat har varit oslagbart fint. Alla, och verkligen alla, har bidragit till den fina bild vi fått av Marocko och specifikt Rabat. Värdskap som vi brukar kalla det.

// Per-Erling

2 Kommentarer
  1. Carina Nordlund says:

    Vad det låter fint med den värme ni upplever – både i luften och bland människor. Tack för att ni delar med er! Idag är det dags att flytta in trädgårdsmöblerna här hemma. -2 grader och frostvitt i gräset 🙂

  2. Helén Beviz Nordin says:

    Addes & Amandas ryggsäckar står nu färdigpackade i hallen.. De är så coola med alltihop men jag har faktiskt lite resfeber för deras resa!??.

Kommentering är stängd.