Mot nästa hamn eller ankring

Nu närmar vi oss fortsatt segling väster ut. Det har varit en fin tid i Gijon, en stad som jag inte visst fanns förrän vi bestämde oss för att gå in här då vinden och lågtrycket gjorde sig påmint under slutfasen av seglingen över Biscaya. När vi lättar i morgon fredag vid lunchtid blir vi tre stycken som seglar vidare, Tomas, Maria och undertecknad. Vi är nästan ensam segelbåt på den pontonbrygga vi ligger vid, mest lite större motorbåtar med fantastisk utrustning för fiske/trolling, riktiga Hemingwaybåtar. Längs in vid bron till kajen ligger en illa medfaren 50 fots stålseglare där segel mm hänger mögliga o trasiga över bommarna. Man ser tydligt att ägaren verkligen tröttnat. Vi frågade runt lite och fick veta att båten använts för knarktransport och nu ligger den för fäfot. Lite arbete ombord har vi hunnit med. Varje dag är det något som kan fixas med. En del av nya livet:-) Sista skylighten är på plats så nu är alla stora skylights bytta och täta. Lite målning finns det alltid plats för, ev rost måste bekämpas omgående i den salta miljö vi nu och framöver kommer att vistas i. Blästringen och målningen på Beckholmens varv prisas dagligen! I dag har vi också bytt några elkontakter som sitter vi styrplatsen, vippkontakter som reglerar däcksbelysning och lanternor. Bra med belysning i den svarta natten om något måste fixas på däck då vi är till havs. Nu på kvällskvisten tar vi promenad till hamnkontoret för en dusch och förhoppningsvis ett besök på något café eller bar där det finns WIFI. Tillgången på WIFI styr alltid vilket ev matstället eller café vi skall besöka. Hälsningar Per-Erling

1 svara
  1. Rasmus says:

    Med tanke på alla fiskebåtar hoppas jag ni seglar med en rev ute efter båten 🙂 Kram från Åre

Kommentering är stängd.