Biscaya

I kväll har vi ca 90 Nm till spanska kusten. Fram till nu har vädret varit fint även om det blåst för lite och maskin har fått putta på lite väl mycket.

Den stora frågan ombord just nu är hur vi ska få fart på Leifs mobiltelefon som lagt av. Så får ni inget livstecken från honom eller att han inte svarar då vi når kusten så vet ni varför.

På den väderinfo vi hämtat hem visar det sig att det bildas ett lågtryck som kommer in över sydvästra Biscaya. Lågtrycket kommer att ge vindar upp till 20 ms från syd/sydväst så vi lägger på ett extra kol för att smita i hamn innan vinden kommer. Ser bra ut just nu.

För ngn timme sedan fick vi en riktig körare då vi seglade för full stor och spirad genua. Leif stod vid rodret och jag och Tomas bottenrevade storen och fick ner spirbomen. Enligt Leif surfade vi fram i 8-10 knop innan vi revade. Just nu har vinden avtagit och det blåser inte mer än ca 4-5 ms, men sjön byggde snabbt upp så det är lite oroligt under matlagningen

Hamnen vi siktar på heter Gijon och ligger en bit öster om Spaniens nordvästra udde. Hoppas vara framme under förmiddagen i morgon och innan vinden tar i.

Hälsningar från Leif, Tomas och Per-Erling

2 Kommentarer
  1. Birthe says:

    Hej grabbar! Va kul att det börjar blåsa lite på er, var orolig att ni skulle få det långtråkigt!
    Nu är jag i London( Gatwick ) och skall på em flyga hem till Stockholm efter flera upplevelsefyllda dygn på Scilly öarna och i Cornwall. Kram

Kommentering är stängd.