Gijon

Klockan 10 i dag söndag passerade vi den yttre piren och 11.45 låg vi förtöjda i den gamla hamnen som nu är en finfin marina.

Det blev lite förvirring inledningsvis då Tomas kontaktade hamen via radio och meddelade att vi var på väg in samt frågade om det fanns plats i marinan. Första svaret var att vi inte kunde komma in eftersom vi hade en för djupgående båt. Det finns nämligen ett grundflak som i kortet är utmärkt med 1,8 meter. Men efter lite snack fick vi ok att gå in då tidvattnet var högt nog (precis som vi hade beräknat själva).

Vi blev mötta av en man i en liten motorbåt i den lite trånga inseglingen längst in i bukten/nya stora hamen. Han visade oss till en finfin pontonbrygga där vi skulle ligga bra i det annalkande busvädrer med förväntad dyning/swell även inne i delar av hamnen. Här ligger vi furstligt.

Sista dygnet på Biscaya bjöd på fin segling med vindar upp till 17 ms från rätt håll. Tack vare detta kunde vi hålla tiden till hamn innan lågtrycket förväntades ställa till det med vindar upp till över 20 ms men framför allt från fel håll för oss. Så ni kan ana att vi är nöjda nu.

Sedan vi anlände har vi hunnit med att klarera in, ta en bit mat i land, duschat och försökt komma ut på hamnens wifi, vilket för min del varit svårt. Ligger här några dagar för att sedan säga hej då till Leif som varit uppskattad av gänget ombord. Han är en hejare på spagetti carbonara utöver en duktig seglare och allmän fixare.

Hoppas lägga in bilder då vi hittar ett bra WIFI.

//PE