Nu några dagars segling

Plockade ner ett väder i går på morgonen den 19/8 och fick se att ett djupt lågtryck seglar in från Atlanten och siktar på Irlands södra del. Om vi stannade kvar bland öarna i Scilly Islands skulle det innebära stormvindar framåt helgen. Valet föll på att segla iväg och därmed undgå de starka vindarna.

Utsikterna för Biscaya var bättre även om vi kanske inte skulle sträcka till norra Spanien där Leif har ett flyg som väntar om en vecka. Just nu har jag vakten mellan kl 06.00 – 09.00 och vi ligger med kurs mot kusten utanför Brest i Frankrike med en dikt bidevind in från styrbord, ca 8 ms.

Målet är att inte behöva slå ut för att istället smita förbi den klassiska kusten och få del av den utlovade nordvästan som blir växlande lite senare. Vi får se helt enkelt hur bra prognosen stämmer.

Det är Tomas, jag och Leif som seglar Nerthus ner till Spanien. Birthe valde att stanna ytterligare några några dagar på Scilly innan hon reser tillbaka till Stockholm. Maria låter gubbsen kryssa över Biscaya och flyger till Bilbao för att möta upp när vi kommer till någon av hamnarna på Spaniens norra kust.

Just som Leif löser av mig möts vi av säkert hundra delfiner som leker runt Nerthus. Utan att veta verkar det som det är vuxna delfiner blandat med ungar som leker och övar inför vuxenlivet. Ett stort lekis helt enkelt. Nu försöker några solstrålar kämpa sig genom molnen 🙂

// Per-Erling

3 Kommentarer
 1. Tina Lalander
  Tina Lalander says:

  Välkommen hem Birthe! Förstår att du haft en spännande resa!
  Till er andra önskar jag en god fortsatt seglats!
  Varma, soliga sommarhälsningar
  Tina L

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *