Nummer 2 från Leif

När jag skriver det här inlägget på bloggen så är det en månad sen som Nerthus och några av dess ägare gav sig iväg från Visby.

Jag har haft förmånen att vara med på en första etapp som förhoppningsvis kommer att föra mig till Bilbao innan jag åker hem. Nu är vi på Scilly Islands. En liten ögrupp söder om Lands End. Det är lätt att känna känslan av Sandön för att ögruppen ligger så avskilt. Det är dock en stor skillnad. På ön Saint Mary landar flyg som tar 18 pax och en båt kommer dagligen med nya besökare. Så där tar liknelsen slut.

Nu till några reflektioner från den här månadens segling:
– Per-Erling väcker liv i sin surdegskultur och bakar bröd på Nordsjön där det blåser dryga 20 m/s och vågorna når upp till 7 meter. Degen får jäsa i maskinrummet och brödet blir jättegott.

– Väntan! Vi laddar ner Gribfiler och litar på att det stämmer. Tycker att det funkat så där. Vinden kommer ofta från det håll som filerna säger, men styrkan….vi har använt motorn mer än vi vill.

– Seglingen till Scilly Islands där jag hade passet mellan 00.00 – 03.00. Lite vind (1-3 m/s) men med strömmen seglade jag upp till 6 knop. Hur många båtar som helst på kanalen och så helt plötsligt kommer c:a 12 båtar som deltar i Fastnet Race. Jag korsar fältet och håller koll på kappseglarna och andra fartyg som är i närheten. Gott med AIS och en kul/nyttig upplevelse att ha koll på så många båtar när det är natt.

– Tar en sväng med ”dingen”. Kul att köra utombordare…. Dagen på Saint Mary har jag nyttjat för att ta en egen tur för att gå längs med den försvarsmur som började byggas på 1500-talet för att försvara UK .

Nu är det snart kväll och eventuellt blir det ett kvällsdopp.

// Leif

4 Kommentarer
 1. Lillemor
  Lillemor says:

  Det låter både spännande, innehållsrikt, avspänt och behagligt fritt från enformiga vardagsbestyr. Förstår att du njuter.

  Svara
 2. Helen o Erik
  Helen o Erik says:

  Håller med Lillemor. Du får verkligen uppleva både gott o blandat. Du skriver dessutom jäkligt bra. Ha det gott ? syster

  Svara
 3. Johan
  Johan says:

  Skönt att ni har det bra, Leif. Mindre skönt att behöva be dig ringa mig på jobbet … Ingen panik, men behöver prata med dig om undersökningarna.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *