Medströms mot Sark

Lämnade Alderney i morse vid 07.30 för en etapp på 20 Nm till ön Sark, lite öster om Guernsey. Vi kom ut från piren och girade söder ut mellan dramatiska klippor och tidvatten som just vände till vår fördel. Märkligt att se de stora virvlarna och vågor som mer påminner om kokande vatten. Nerthus upplevdes stå still men ändå gjorde vi sex knop över grund, åt rätt håll. På Sark bor det 600 personer och ön är fri från bilar. Hoppas det finns en matbutik där vi kommer att ankra eftersom kylen är nästen helt tom. Lika spännande varje gång att få uppleva en ny ö. Vi seglar dikt bidevind och måste göra några slag för att nå viken och vår ankringsplats. Fin segling men mulet och förvånansvärt kyligt, bara ca 17 gr. Hälsningar PE

2 Kommentarer
  1. Lillemor says:

    Hej, sedan igår ges endast en karta, antagligen över det område ni befinner er i. Men någon markering med en liten röd fin pil som tidigare fanns ges inte längre. Ni seglar kanske anonymt…:-)

  2. Marlene Linden says:

    Hualiga så mycket fartyg/båtar det finns i havet…. Ser Nerthus bra på Marine Traffic. God fortsättning/Marlene

Kommentering är stängd.