På väg mot Tobago

Den 7 februari lämnade vi Domburg i Surinam. Efter en del funderande kring tidvattnet och flodens rytm släppte vi mooringen kl 11.00 i en lätt motström. Beräkningen vilade på att strömmen skulle vända till vår fördel ca 8 nm senare, vilket visade sig stämma och vi fick en bra medström hela vägen ut till fritt vatten. En sträcka på drygt 30 nm som vi klarade på lite drygt fem timmar.

Det grumliga vattnet övergick till klart atlantvatten efter natten och vi passade pa att köra watermakern och slänga ut fiskekrokarna. Kursen siktar på ostliga Tobago där Charlotteville väntar på oss. I den fina passadvinden tuffar tuffar Nerthus i på 7-8 knop. Med vinden in från styrbord och en ganska hög sjö, 3-5 metersvågor, beräknar vi vara framme i morgon lördag den 10 feb på morgonen.

Pos 9 feb 14.00 UTC 09 45N 058 52W
27,5 gr i havet
//PE

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *