Vidare västerut

i morse kl 07 den 15/11 lämnade vi fiskebåten vi legat bredvid under stoppet i Port Elisabeth. Nu stävar vi i motsjö och regn innan vi rundar udden och sträcker ut mot Missel Bay, ca 190 nm.

Följer väderutsikterna löpande och ser en bra osagt framför oss.

Det var ett trevligt stopp i PE. Roligt att möta medlemmarna i yachtklubben som var väldigt tillmötesgående. Många berättelser kring havet och alla upplevelser som bjudits där ute.

Port Elisabeth är vänort till Göteborg vilket påtalades. Commodoren i klubben har blivit inbjuden till Cape Town och Volvo Ocean Race då båtarna kommer till Sydafrika. Vi kommer förresten också att ligga i samma marina som VO-båtarna.

//PE

2 Kommentarer
 1. Mikael Robell says:

  Hej Per-Erling, jag vet inte om du kommer mig från vår ungdom. Jag fann din blogg när jag tittade på Blocket och såg din fina båt. Vilken otrolig resa du gjort. Min hustrus och min i början på 80-talet till Medelhavet och Västindien känns inte så stort när man ser dina bilder. Nu skall jag se mer av dina gamla inlägg och följa din vidare resa. Själva bor vi i södra Portugal största delen av året där det blir mycket Laser segling, dom stora haven lämnar jag till dig.
  Mvh Micke Robell

  • Per-Erling says:

   Hej
   Jag mycket väl när vi låg nedanför dig på Strandvägen. Trevlig tid.
   Låter fint med Portugal. Gillade kusten då vi seglade utmed kusten 2015.
   Min kompis Tomas Boijsen som är ombord på Nerthus känner Stina via Olle, en skolkompis. Han hälsar så mkt.
   Just nu fiskade vi upp in swing mooring i Simonstown innanför Cape if good Hope.
   Per-Erling

Kommentering är stängd.