Just nu

Luganville på ön Espiritu Santo, Vanuatu den 31 maj 2017

Sitter o väntar på att få vår utombordare fixad. Häromdagen visade det sig att utloppet för kylvattnet hade dåligt tryck vilket tyder på att impellern krånglar, alt att det kommit in skräp i vattenkanalerna.

Att det fanns en butik med mekaniker för Mercury just här var lyckosamt och dom skulle fixa det direkt dagen därpå. Nu eftermiddag två dagar senare och arbetet är inte påbörjat ännu. Senaste budet är att jag ska komma åter 14.30.  Medan vi väntar passar vi på att ordna ett nytt Cruising Permit för fortsatt segling norrut i vanuatu.

12 juni planerar vi anlända till Honiara i Solomon Islands. Där blir det besätningsbyte då team Boijsen lämnar Nerthus och team Tevell mönstrar på för att tillsammans med mig fortsätta seglingen mot Bali. Innan Bali, dit vi beräknar komma i början av augusti, väntar intressanta öar och länder.

I morse tog jag en taxi till den lilla flygplatsen tillsammans med Maria som reser tillbaka till Sverige och begravningen av sin far Kurt. Nu väntar en lång resa för henne innan hon landar på Arlanda och förhoppningsvis en fin sommardag, det kan ju annars bli lite chockartat efter en tid här i tropikerna

Per-Erling

 

2 Kommentarer
  1. Silvija says:

    Ständigt fixande PE! – er flytande verkstad och er kunskap ger seglingen och Nerthus trygg omvårdnad! Heja Er!!! Läser bloggen när tillfälle ges och kan känna av vistelsen på Nerthus, gemenskapen och dom ljuvligt varma vindarna, tillika alla fantastiska bad. Tacksam för upplevelsen med er men också glad över att få krypa på marken i mina blomsterrabatter på Öland. God fortsättning önskar jag er! Kramar Silvija

Kommentering är stängd.