Sol och lugnt hav

Vi tycks ha tur med vinden så här långt. Fortfarande halvvind in från babord och vi kan lägga bra med distans bakom oss. Ligger just nu 35 nm före den sedan i går em uppdaterade ruttplanen.

Fiskedraget är ute men efter två dygns fiskande har vi inte fått napp. Ser knapps några fåglar, valar och delfiner lyser också med sin frånvaro.

Precis som jag sätter mig vid datorn ser jag att vi fått in en AIS-signal från en segelbåt om SB, 8,5 nm ifrån oss. Den gör i princip samma fart som vi så vi får se framöver om kurserna kommer att för oss närmare varandra. Konstigt att det händer något i kroppen då jag har en seglare inom räckhåll. Vem går bäst, kommer vi att bli omseglade eller är det vi som ”vinner”? Vi har kvar tre rev i storen inför natten, kanske skulle vi slå ut ett rev för att få en knop extra…. not.

Jag har faktiskt lyckas lägga tävlingskänslan på hyllan, om än kanske inte fullt ut men tillräckligt för att med lugn och ro se andra båtar runt oss utan att bli ut utmanad. Vi lunkar på som vi planerat. Samtliga ombord hälsar så mycket. Vi har det bra på ett snällt hav.

Position kl 17.00 den 29 okt: S25 05 E173 35,
Några grader svalare i luften.

Hälsningar
PE