Nu i Fiji

Hej
Sedan senaste blogginlägget har vi seglat vidare till Fiji. På Tonga reste Staffan och Otto hem samtidigt som Birgitta och Lennart Koskinen anslöt för att segla med Nerthus till NZ via Fiji. Tack Staffan och Otto för en trevlig och innehållsrik tid tillsammans. Hoppas resan hem gick bra och att ni känner att ni fyllt på upplevelsebanken under de sju veckor ni levt ombord på Nerthus då vi seglat från Bora Bora via Coock Islands till Tonga. Tror att simma med valarna på Vavau var en höjdare, det var det för mig. Några bilder ligger ju på bloggen och jag tror det kommer mer så småningom. Här är en där ni ser ett gult cyklop bakom valen. Gissa vem.

pe-med-val
Lägger också upp bild från senaste fiskfångsten, en Gulfenad Tonfisk på drygt 15 kg som vi lyckades landa just innan vi kom till Fiji. Fick faktiskt napp på båda linorna men den ena lyckades undkomma just innan Lennart skulle kroka den alldeles intill aktern på Nerthus.

Fångsten utan huvud

Fångsten utan huvud

Gissa om det smällde till i linorna då muskelpaketen till fisk högg. Inte helt lätt att hala hem linan och med hjälp av en fångstkrock säkra fångsten på däck. Vilken lycka att få upp den och sedan fylla kylen med färsk mat. Gittan har gravat tonfisk som alla uppskattat. Nystekta biffar av tonfisk går inte heller av för hackor.
Tänk att vi just nu är fem personer ombord som alla seglat tillsammans på Alma Mater 1977-78.
När jag skriver detta ligger vi i Savusavu på den norra av de två större öarna i Fiji. Det är helg och firande av Independence day i morgon måndag. Efter att vi avslutat inklarering och fått vår coastal clearence samt cruising permit kommer vi att segla ut till de yttre öarna i LAU-gruppen. Jo den heter faktiskt LAU, precis som en socken på Gotland.
Enligt väderprognosen har vi ett lågtryck över oss de närmaste dagarna med regn och kraftiga vindar. Gör inget eftersom vi ligger där vi ligger, väl förtöjda i en mooring som ska klara orkaner. Tror inte riktigt det stämmer för under senaste orkanen här hamnade en del båtar på land. Som väl är är det inte den säsongen nu så ingen behöver oroa sig. Värre är det i Västindien som drabbats av en ruskig orkan med stora förluster.
Nu tar jag jollen in till The Copra Shed för att hitta internet. Fint ställe som rustats upp för oss yachtisar.
Hälsningar
Per-Erling

Några bilder från korallreven.

DCIM100GOPROGOPR0678.

DCIM100GOPROGOPR0680.

1 svara

Kommentering är stängd.