Tredje gången gillt

Tredje gången jag är i Papeete på drygt en månad! Denna gång med båt! I reven finns passager till havet och farled innanför revet. Vi seglade in i Papeete via denna farled in i stan. Polisen stoppade oss då vi inte noterat skylten att kontakta flygledningen (sic!) på Chanel 12.

Vi var på väg rakt in i inflygningen till Papeete International med vår rigg. Kunde ha blivit en stor rubrik hemma om vi krockat med ett plan. Farleden lugnt vatten och folk överallt lördag em i, invid och på vattnet. Man såg familjer som tagit med stolar och bord med båt och satt med vatten i knähöjd. Barer på revet som man kunde simma eller ta båten till.

Väl tillagda i en mycket fin marina, långsides för första gången sedan Shelter bay. Hugo och jag besökte myllrande marknaden kl 06 och shoppade frukt, croissanter och sylt. Under dagen har Nerthus skrubbats in i minsta hörn och allt shipshape. Förråden tomma och storhandlat till sista etappen till NZ.

IMG_0590

Francoise, Maxine och PE lyckades fylla en hel van med basvaror och mat och ett drygt 2,5 meter långt kvitto. Därefter stuvning i varje hål. Francoise har skadat en fot och fått låna kryckor av hamnvakten. Hon hann dessutom med att gå till kyrkan och lyssna på sång en stund under mässan.

I morgon sannolikt vidare till Morea. Annars kan man nog ligga bra här några veckor utan problem. 72 st båtaffärer har PE och Axel nu besökt och nästan alla 2 ggr. Axel är helt slut. En st yxa, en machete, en livboj och en bodyboard blev bytet!!!!!!

Båtkuddar finns inte här tyvärr men hoppas på att inkommande crew kan ta med sig var sin! Hugo och jag har kånkat hem nästan 100 Hinano. Nu kastar vi loss ETD 13.35 enl Skip mot Muroa.

Nedan lite ihopsamlade bilder från senaste tiden:

 

// Carl