Galapagos det mest ”exotiska”.

IMG_8726
Vilket ljuvligt bemötande – Stilla Havet låter oss segla på platt vatten med låång dyning under 7 upplevelserika o lugna dygn till havs.

image1
Den sista natten fick vi en fripassagerare som valde att hålla utkik åt oss föröver, den rödfotade sulan. Helt orädd för fotografering o samspel. Vilken kompis.

Jag vill gärna dela med mig av alla upplevelser till er sedan jag mönstrade på Nerthus i december. Lägger gärna ut bilder, hellre det än lång text.

Nu lämnar jag ” Nerthus + crew” för att göra en ny mellanlandning i Sweden. Jag behöver helt enkelt vara nära min familj. Jag inser att allt blir annorlunda ombord.  Efter 1 mån med oss 6 pers ombord blir det en nystart för Carl, Tomas & PE. Misstänker att det kan bli ovanligt harmoniskt!  Jag känner att ni är kapabla att genomföra den kommande extrema seglingen, bl a tre veckor till havs!

De två sista öarna på Galapagos fick ett rikt innehåll. Det var lugnande att stanna vid ön Sta Cruz en hel vecka, trots att dyningen rullade in i bukten där alla båtar ankrar. Vi var tillåtande mot varandra att, förutom arbete med Nerthus, även göra halvdags upptäckter av ön både över och under vattnet. Mycket vandringar och några taxiguider. Och att ha tid att träffa människor som har valt annorlunda sätt att leva. Allt ifrån fam Angermayer till ensamseglande Australiensare Cam eller Dansken som seglar med betalande gäster på väg mot Söderhavet. Otroligt att vi är en del av denna annorlunda tillvaro. Fantastico.

// Maria

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *