Mot mytomspunnen ö

Efter drygt två veckor på Galapagos börjar det dra ihop sig för avgång mot Pitcairn. På fredag fm lättar vi ankar. Tiden här har fyllts av upplevelser som ligger utanför verkligheten. Bara under förmiddagen i dag onsdag har jag fått snorkla bland simmande leguaner, rockor i stim om 10 st, papegojfiskar o sjölejon. Runt Nerthus har vi hela tiden sköldpaddor, små hajar (upp till en meter), pingviner o sjölejon. Ovanför oss pelikaner och fregattfåglar. Attgöralistan bockas av och nu är det bara några punkter kvar, som att byta oljan i utombordarens växelhus, spola igenom utombordarens kylsystem med sötvatten, tömma paddle boarden på luft o stuva den i förpiken, kolla vädret o bästa passagen genom stiltjebältet ner till passadvinden vid ca 5 grader syd samt inhandla bröd o kanske färskvaror om det går att hitta. Pitcairn ligger avsides från de vanliga rutterna väster ut. Det är dessutom inte säkert att vädret tillåter att vi kan komma iland. Vågor o vind måste vara på vår sida eftersom det saknas hamn. Vi tycker det är värt ett försök och skulle vi gå bet ligger franska Polynesien och Gambier i södra Tuamotos bara ca 400 Nm bort. Googla på Pitcairn så ser ni varför vi vill till världen mest avlägsna och bebodda ö. Hälsningar Per-Erling

2 Kommentarer
  1. Marlene Linden
    Marlene Linden says:

    Godmorgon från Visby, där vädret varit ovanligt dåligt i en vecka. Har Googlat
    på den lilla Ön. Vackert. Lycka till på nästa etapp/Marlene

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *