Mot Galapagos

Nu lättar vi ankar och vänder nosen mot Galapagos efter två dygn i ögruppen Isla Perlas som ligger bara 35 Nm ut från Panama City. Ska bli fint att komma ut på Stilla Havet och en ny ocean.

Väderprognosen ser fin-fin ut så vi är fulla av iver att komma iväg. Framför oss har vi ca 950 Nm om vi seglar raka spåret, vilket vi inte kommer att göra i jakten på bästa vind- och strömförhållanden. Räknar med en vecka, plus minus någon eller några dagar.

Den gångna natten var lite dramatisk. Då vi närmade oss ankringsplatsen i går kväll såg vi kraftig rökutveckling uppe i skogen och berget intill vår vik. Vi ankrade i lovart av röken och när mörkret föll såg vi den gnistfyllda elden lysa upp rök och skog. I området fanns inga vägar eller hus vad vi såg. När elden fångade in ett torrt träd såg det ut som ett vulkanutbrott.
Nu på morgonen har elden avtagit och det ser ut som den dör av sig själv, eller kanske förflyttat sig i vindens riktning utmed kusten på Isla del Ray som huvudön i ögruppen heter.

Efter ytterligare skrubbning av botten ska vi göra en liten tur iland innan vi lättar vid 13-tiden lokal tid. Vi ligger sju timmar efter Sverige.
Hälsningar från ett taggat gäng ombord.

//Per-Erling

1 svara

Kommentering är stängd.