Mot Cuba

Efter ett drygt dygn ut frn marinan i Dominikanska Republiken ligger vi skrivande stund, 12.30 lokal tid ombord, mitt i Windward Passage. Sder om oss har vi Haitis vstra udde och nord vst om oss har vi Cubas sydstra udde. Avstndet mellan uddarna r ca 50 Nm och vi ligger som sagt mitt emellan. Vinden r stadig frn NO ca 10 ms. Vid rodret har vi en ny besttningsmedlem, Rasmus. Tog inte lng tid fr honom att hitta rytmen i styrningen i den allt mer tilltagande sjn. Mrks att han seglat mkt i sin ungdom och nu r flitig windsurfare. Kul att ha honom ombord! Vi blev avrdd frn att g fr nra Haiti s vi har tagit en nordlig svng men r nu snart inne p Cubanskt territorium med allt vad nu det kan fra med sig. Vi lsar allt vi kan hitta kring inklarering mm. Av seglare som nyligen varit dr fr vi veta att mycket har frndrats p bara ngra r. Vi hoppas givetvis f uppleva lite av det coola och musikfyllda Cuba. Hamnen vi siktar p r Santiago de Cuba. Innan vi nr inloppet till lagunen mste vi passera amerikanska Guantanamo s ven dr kommer vi att hlla ut mer n vl. En seglare berttade att han hade kommit ordentligt fel en natt och omringats av tv ”gun boats” varav den som kom upp akter ifrn saknade navigationsljus. Planerar vara framme i Santiago tidigt morgon fredag. Per-Erling ————————————————- Do not push the ”reply” button to respond to this message if that includes the text of this original message in your response. Messages are sent over a very low-speed radio link. The most concise way to reply is to send a NEW message to: ”Nerthus” <SDKE@sailmail.com> If you DO use your reply button, be sure to delete the original message text and these instructions from your reply. Replies should not contain attachments and should be less than 5 kBytes (2 text pages) in length. This email was delivered by an HF private coast station in the Maritime Mobile Radio Service, operated by the SailMail Association, a non-profit association of yacht owners. For more information on this service or on the SailMail Association, please see the web site at: www.sailmail.com

2 Kommentarer
  • Per-Erling says:

   Hej Jan
   Trevlig med dina täta inlägg. Uppskattas verkligen. Ciba blev kort men intensivt och innehållsrikt. Om tio år är nog allt annorlunda och mer amerikanskt. Fint att ha fått se dagens cuba/Santiago.
   PE

Kommentering är stängd.