Onsdag! Eller Lördag?

Bon dia!
.. eller ”tarde” som jag alltid blir rättad till att säga då jag inte riktigt lärt mig övergången till eftermiddag. För mig är det i alla fall vid 15-16-tiden? Tydligen inte. Mitt på dagen: ”Nooo, bon TARDE chica…!”. Ja, ja. Jag får vara glad för att de lär upp mig.

Idag har vi varit duktiga ombord. Vi har plockat ner storseglet från masten, burit iväg till en fenomenal gjuten yta och lappat ut förstärkning. Vid alla de delar som slitits något, vilket var förvånansvärt få, lappade vi på med förstärkningsmaterial. Här, förstår ni, är det ju en perfekt plats att springa, cykla, sparka, lattja på men vi var ju något i vägen så kidsen samlades kring oss och ville nyfiket hjälpa till. Adde fick snabbt stöd av en 16-årig grabb som pekade flitigt var han skulle tejpa, nästan så pass att Adde själv gav iväg uppgiften. Vi pimpade sedan hans styre, med önskade 2 tejpbitar. Något som vi tar med oss hem till downhill-Åre igen, de ska bara veta vad de missat!

Nu har alltså det viktigaste blivit gjort innan vi, förhoppningsvis, den 27e lämnar denna brygga och ger oss ut på det stoooora lilla blå! Alla ombord är förväntansfulla och ser framför oss hur vi sätter segel, spirar ut genuan och sen… Gör vi antagligen inga mer stora förändringar i segelsättningen, förrän insegling till Surinam. Det ni!
Bunkringen har ögnats igenom och enligt Tomas har vi mat för 3 månader fram. I konserver! Det känns tryggt, till och med när Adde (matmonstret) är ombord. Vi har även lyckats få allt tvättat ombord, med hjälp av en arbetsam kvinninska (Marie förstår) som kommer och hämtar, tvättar, torkar och lämnar allt vikt och prydligt. Henne stöttade vi med en hel del tvätt. Förutom just Addes lilla påse som blev kvar på durken och ett trött ”f*n…”, men till och med det löste sig.

Ombord fortsätter snacket. Snacket om vilken dag det är. Vi har koll på onsdagar, och lördagar. Resten är ett evigt gissande, men blir till slut ”dagen innan onsdag” eller ”jaaa, igår var det ju lördag”. Med det sagt får ni känslan vi har ombord, hoppas ni kan ta rygg på det. He-he!

Kram till er trevliga, hängivna anhängare!
Amanda

4 Kommentarer
 1. Birthe
  Birthe says:

  Massor med lycka till på färden över den stora pölen! Det är bara att njuta!!
  Kramar till er alla – glöm inte att göra saffransbullar till lucia….
  Birthe

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *