Skuggplats, ja tack!

Här sitter jag och pappa tillsammans på ett litet café och har precis ätit en väldigt fin tonfiskfilé till lunch. Solen går knappt att vara i och vi har idag kommit fram till varför alla går så långsamt, en blir helt enkelt för trött om en har bråttom. Vi är helt ok med att behöva anpassa oss till det!

Vi har nu varit här på Sal i några dagar och börjar verkligen komma in i livet och kulturen i land. Byn som vi ankrar intill är en liten by men med mycket personlighet. Männen lämnar varje morgon vid ca 07 för fiskelyckan och kommer under dagen in med fångst av olika slag. Igår lyckades vi få tag på sista fångsten för dagen, vid ca 19-tiden, och männen hjälpte oss med att fjälla och rensa fisken som vi uppfattar vara en papegojfisk (papagajo) som blev helt underbar med vitlöksmarinad och citron. Männen bjöd glatt med mig (som får agera tolk på spanska, då dem förstår mig och jag någorlunda dem) på morgonfiske dagen efter och blev förvånade när jag exalterad sa ”si, si, si, claaaro!!!!”. Under min morgon-ankarvakt höll jag stenkoll på gubbarna som for ut men kunde inte känna igen någon. Vid kl. 11 kom dem förbi och frågade vart jag hållit hus imorse och skrattade när de förstod att jag faktiskt menat allvar. De bjöd med oss på söndag istället, då vi tyvärr inte är kvar längre.

Jag älskar när en har varit på en plats tillräckligt länge för att kunna heja på människor och dem känner igen mig. Palmeira har fallit mig helt i smaken och folket gör mig grön av avundsjuka med sin karisma. Jag, Adde och Maxine har utforskat surfplatserna och gårdagen bjöd på några goa vågor. Addes bräda har tyvärr gett sig men vi hoppas kunna laga den, vi delar på min under tiden. Vi har även träffat på några trevliga svenskar som ligger för ankar bredvid oss. Vi tog oss in på den lokala baren under kvällen och fick som alltid uppleva en teater av kulturkrockar. Biljardmatcher avslutas med kroppsspråk á la grande och höga röster om vem som egentligen gjorde så de förlorade. Vi sitter glatt och bara suger åt oss alla upplevelser.

Nu beger vi oss som sagt under kvällen till Sao Nicolau och hoppas på mera av detta! Jag postar några bilder från dagarna som gått, ni kanske blir lite förvirrade om vart som är var.

Kul med alla som är så engagerade i vår resa, det uppskattar vi verkligen!
Besos, ciao!

1 svara
  1. Helén Beviz Nordin
    Helén Beviz Nordin says:

    Spännande ställe, det där Cabo Verde! Ni måste bli helt vimmelkantiga av alla intryck hela tiden. Abrazos!❤️

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *