Isla do Farol

Ola lämnade Nerthus i lördags för att resa hem. Flygplatsen låg väldigt nära vår ankringsplats, så det var bra läge. Det har varit trevligt att få ha med Ola med i besättningen ombord. Han blev snabbt en kugge i gänget och det kändes som han varit med länge. Sedan var det ju inte helt fel med en resurs på IT-sidan:-)

Hej då Ola. Tomas kör.

Hej då Ola. Tomas kör.

I går söndag gick vi 5 nm ut genom kanalerna till ön som gränsar mot havet. En sandö som bebos av ca 1000 personer, de flesta fiskare eller sysselsatta med turistnäring. Husen var små och färgglada. Helt annan stämning än i de tidigare byarna vi besökt.

Hus med grönska

Hus med grönska

Helt plötsligt en skylt

Helt plötsligt en skylt som från en annan tid.

Maria och Francoise

Maria och Francoise

Just nu styr vi ut på havet igen  efter några dagar i området kring Faro. Vet inte var vi hamnar eller vilken hamn som kommer att angöras. De flesta är grunda och vi måste tima tidvattnet för att kunna komma in över de grunda inseglingarna.

Precis när jag tänker trycka på sändknappen blir jag uppkallad på däck. Vi närmar oss öppningen mellan de två pirarna och tidvattnet som är på väg in har byggt upp en så kraftigt ingående ström att vi inte vågar chansa att segla ,med stöttning av maskin, ut ut genom det skummande vattnet. En kraftig strömvirvel trycker Nerthus 90 grader åt BB så vi fattar snabbt beslut och vänder tillbaka till skyddat vatten. Dessutom ökade vinden från 5 ms till 13 ms just som vi hade satt segel inne i skydd av pirarna och Isla do Farol. Nu tuffar vi mot ankringsplatsen och avvaktar till i morgon. Det blir en natt till intill fiskebyn.

Hälsningar

Per-Erling

2 Kommentarer
 1. ola
  ola says:

  Hej,

  Tack för fantastisk tid ombord! Från att sitta å segla i shorts hos er, tillbaka till verkligheten här hemma med 8 grader igår kväll.

  Fyren på Portugals sydvästra udde och algarve kusten var verkliga höjdpunkter.

  Intressant att få ordning på kommunikation och veta hur bra det gick att jobba från ombord. Hade 30mbit på ankringen, inte illa.

  Kul att lära känna Tomas och Fransan, härligt gäng att segla med!

  Tack så väldigt mycket och hoppas vi ses ombord igen senare under er resa!

  mvh: Ola

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *