Det blåser

Lågtrycken seglar in över västkusten med stor frenesi. Vi letar efter ett ”fönster” där vi kan ge oss ut för att segla väster ut. Ska vi till Shetland, som ligger NV från oss, är det inte så fördelaktigt med nordvästliga vindar. Är dessutom vindarna av kuling-plus styrka väljer vi att vänta.

Som det ser ut just nu ligger samma väderläge kvar under kommande vecka tyvärr varför vi antagligen får tänka om och kanske styra söder ut mot Engelska kanalen. Att vi ligger kvar i Långdrag kanske inte stör så mkt just nu då via har mängder av jobb som ska färdigställas.

En ny skylight har monterats av Tomas o Leif, mastgenomföringen genom däck har renoverats, Epirb och barometer mm är på plats. Allt som inte hittat sin plats ombord börjar stuvas undan. Ett problem som lätt infinner sig är bara var allt finns då man väl vill hitta det igen. Följden blir att vi ägnar ungefär 50 % av tiden till att leta efter det man nyss hade i handen eller packade undan lite tidigare.

Bilden är från vår fina plats i Långedrag. Längst ut på piren och väl skyddad för vinden som just nu är uppe i 15 ms. I kväll tar ner nytt väder och bestämmer sedan vilken rutt vi väljer inför vår fortsatta segling mot varmare breddgrader 🙂

//Per-Erling