Med siktet inställt på Hebriderna

Seglingen upp från Aran Islands har så här långt blivit en vindfattig sträcka. Den här gången har inte väderprognoserna stämt vad avser vindstyrkor. Nu ligger vi i ett ordentligt högtryck vilket i och för sig brukar ge svaga och varierade vindar och det är precis vad vi fått erfara. Nästan vinstilla med en ganska hög dyning som rullar in från väst vilket innebär att Nerthus rullar en del då vi går för maskin. Nåväl, det regnar inte och solen värmer emellanåt.

Nu siktar vi oss på Yttre Hebridernas ostkust. Fortsätter den svaga vinden planerar vi gå in till Castlebay på södra ön Barra dit vi ser ut att anlända tidigt i morgon tisdag den 26/6. Ser i kortet att det ligger en borg på en liten ö intill byn/hamnen. Spännande.

Mitt intresse och nyfikenhet på Hebriderna bottnar i en trilogi ”Svarthuset, Lewismannen och Lewispjäserna” av Peter May som skildrar naturen och livet på Lewis Isl, den norra delen av Yttre Hebriderna.

Tyvärr har vi lämnat bort dessa böcker till andra båtar under åren och jag minns inte namnen på de platser som figurerar i böckerna. Jag får leta på Internet då vi får mobiltäckning igen. De fanns även en karta i början på böckerna som beskrev områdena. Om någon av er har böckerna så får ni gärna fota av kartan och maila till mig på pe@evensen.se

Arianna och Kairos har lagt sig i en vik på NV Irland. Talade med Benny på Kairos i morse och fick veta att han ligger långsides med Lasse på Arianna, som ankrat. Det var nära att vi sågs på havet i går eftersom dom låg bara ca 40 nm efter oss. Nu när dom har ankrat kommer avståndet att öka och jag inser att vi inte kommer att stråla samman mer innan vi ses i Sverige framöver..

Vår Position 25/6 kl 12.00 UTC: 55 51N 008 50W

Hälsningar
Per-Erling o Adde (som sitter på en av förvaringslådorna på aktern och spanar ut över det böljande landskapet)

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *