Strömmen är med oss

Nu väntar för oss spännande tolv timmar. Vi har satsat på att hinna med sträckan mellan Richards Bay och Port Elisabeth medan den NO-liga vinden ligger kvar innan vinden vänder och blir sydvästlig då ett lågtryck närmar sig. SV i näsan med hög sjö vill vi slippa:-) Barometern fortfarande stabil.

ETA (estimated time of arrival) i slutet av den mörka natten mot i morgon söndag. Stor hamn så det kommer att gå bra trots mörker.

Strömmen utmed kusten, utanför 200 m kurvan, ger oss nu SOG (speed over ground) på för Nerthus fantastisk 10-16 knop. Genom vattnet gör vi 6-7 knop. I dag kl 12.00 kunde vi konstatera en dygnsdistans på 228 Nm.

De stora fartygen söker också upp strömmen för att få 3-6 knop extra på sin resa söderut. En 322 meter lång tankbåt passerade oss i natt och den
gjorde 20 knop. Annars brukar dom ligga på ca 14 knop.

Några Albatrosser hälsade oss välkomna ut på havet igen då vi lämnade Richards Bay. Dessa fantastiska kungar som retfullt elegant seglar över vågor o genom vågdalar utan att ta ett vingtag. Vingspetsarna snuddar vid ytan.

Nu sömn inför nattens angöring av Port E.
PE

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *