Kanarieöarna till Kap Verde

Wifiet har varit otroligt dåligt på Kap verde så jag har inte kunnat lägga upp mina gamla inlägg. Här kommer därför lite äldre om ni undrar varför det inte är i kronologisk ordning:

Nu har vi kommit fram till Kap Verde och ön Sal efter mer än 5 dygn ute till havs. Denna översegling har verkligen varit fantastisk. Jag är lite mer utav en landkrabba och på tidigare seglingssemestrar har jag njutit mest av att alltid vara vid land. Jag har faktiskt varit ganska orolig för denna överfart och framför allt för Atlant-överseglingen då man är till havs i tre hela veckor. Jag har inte alls vetat vad jag ska förvänta mig och det går inte riktigt att föreställa sig hur det faktiskt är. Men efter dessa dagar har jag verkligen uppskattat själva seglingen vilket jag tycker är jättekul. Det är riktigt speciellt att vara ute till havs sådär. Man kommer in i en speciell lunk och hittar sina rutiner. Man lever i en liten bubbla utan koppling till resten av världen. Det händer inte överdrivet mycket om dagarna samtidigt som det känns som att det händer massor. Dagarna går otroligt snabbt och man är alltid lika trött på kvällen.

Vi fick en hel del sällskap dessa dagar, bland annat av valar, delfiner som lekte vid peket, flygfiskar som till och med flög ombord, och Per-Erling, Tomas och Adde tror till och med att de såg en späckhuggare. Himlen har varit stjärnklar om nätterna och marelden sprakade i vattnet.

Vi fick även napp två gånger under resan med vår välarbetade fiskeutrustning. Första gången var det resans första fisk, en stor och vacker dorado som var supergod. Andra gången var det tyvärr oss själva vi fick på kroken då våra fiskelinor trasslade ihop sig. Annars består dagarna av segling, solning, läsning, fixande på båten och eventuella sysslor.

Nu ska det bli spännande att upptäcka Sal vilket ska vara en ö full av långa fina stränder, vilket jag älskar.

image

Nakenhäng ;)

Nakenhäng 😉

Man kunde nästan sträcka ut handen och klappa dom.

Man kunde nästan sträcka ut handen och klappa dom.

Vardagslyx när Amanda bakar chokladbollar!

Vardagslyx när Amanda bakar chokladbollar!